Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Koninkrijksdeel Curaçao

Aanschrijving Overgangsregeling voor vrijstelling van omzetbelasting van bedrijven waarvoor een landsbesluit op basis van de Landsverordening ter bevordering van grondontwikkeling (P.B. 1964, no. 77) is afgegeven vóór 1 maart 1999

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieKoninkrijksdeel Curaçao
Officiële naam regelingAanschrijving Overgangsregeling voor vrijstelling van omzetbelasting van bedrijven waarvoor een landsbesluit op basis van de Landsverordening ter bevordering van grondontwikkeling (P.B. 1964, no. 77) is afgegeven vóór 1 maart 1999
Citeertitel
Vastgesteld doorMinister van Financiën
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Landsverordening omzetbelasting 1999

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010bestendiging Antilliaanse regelgeving in Curaçao

10-10-2010

A.B. 2010, no. 86 en A.B. 2010, no. 87

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

Overgangsregeling voor vrijstelling van omzetbelasting van bedrijven waarvoor een landsbesluit op basis van de Landsverordening ter bevordering van grondontwikkeling (P.B. 1964, no. 77) is afgegeven vóór 1 maart 1999

Op 1 maart 1999 is bij PB 1999, no. 43, de landsverordening omzetbelasting van kracht geworden. Op grond van deze landsverordening werd omzetbelasting verschuldigd voor levering van onroerende zaken voorzover terzake van die levering geen overdrachtsbelasting verschuldigd is.

Inmiddels hebben verzoeken mij bereikt om voor vennootschappen aan wie voor 1 maart 1999 een landsbesluit op grond van de Landsverordening ter bevordering van grondontwikkeling is afgegeven vrijstelling te verlenen van omzetbelasting. De reden hiervan is, dat bij grondontwikkeling er veelal een aanzienlijke tijd ligt tussen de aanvang van het project en de uiteindelijke verkoop van de gebouwde opstallen. Bij de totstandkoming van deze projecten speelt de hoogte van. de verschuldigde belastingen een belangrijke rol. Aangezien bij projecten met een landsbesluit van voor 1 maart 1999 geen rekening kon worden gehouden met de later ingevoerde omzetbelasting ben ik van oordeel dat de (op)levering van onroerend goed in deze gevallen niet belast dient te worden met omzetbelasting.

Gelet op het grote economische belang.van de onderhavige bouwprojecten voor de Nederlandse Antillen heb ik gemeend de volgende regeling te moeten treffen.

Een vennootschap die een landsbesluit op basis van de Landsverordening ter bevordering van grondontwikkeling heeft gekregen vóór 1 maart 1999 geniet de navolgende vrijstelling van omzetbelasting.

Vrijstelling van omzetbelasting wordt verleend voor de levering van onroerend goed alsmede de bouw van een opstal op eerder door de vennootschap aan een derde verkochte grond voorzover dat oproerend goed respectievelijk die grond op het moment van verkoop behoorde tot een project waarop een landsbesluit als bedoeld in het eerste lid van toepassing is.

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2000.