Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSVERORDENING van de 25ste november 1997 houdende machtiging van de rechtspersoon de Nederlandse Antillen tot het aangaan van een overeenkomst van geldlening ten bedrage van NLG 96.176.854,33 met de Nederlandse Investeringsbank voor Ontwikkelingslanden N.V. handelende namens het Kabinet voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken.

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSVERORDENING van de 25ste november 1997 houdende machtiging van de rechtspersoon de Nederlandse Antillen tot het aangaan van een overeenkomst van geldlening ten bedrage van NLG 96.176.854,33 met de Nederlandse Investeringsbank voor Ontwikkelingslanden N.V. handelende namens het Kabinet voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken.
CiteertitelLandsverordening Lening De Nederlandse Antillen 1996.01.
Vastgesteld doorMinister van Financiën
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

29-11-199701-01-1996Nieuwe regeling

25-11-1997

P.B. 1997, no. 290

n.v.t.

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSVERORDENING van de 25ste november 1997 houdende machtiging van de rechtspersoon de Nederlandse Antillen tot het aangaan van een overeenkomst van geldlening ten bedrage van NLG 96.176.854,33 met de Nederlandse Investeringsbank voor Ontwikkelingslanden N.V. handelende namens het Kabinet voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken.

Artikel 1

  • 1.

    De rechtspersoon de Nederlandse Antillen wordt gemachtigd de Lening de Nederlandse Antillen 1996.01 ten bedrage van NLG 96.176.854,33 (zesennegentig miljoen eenhonderdzesenzeventig duizend achthonderdvierenvijftig Nederlandse guldens en drie en dertig cent) met de Nederlandse Investeringsbank voor Ontwikkelingslanden N.V., gevestigd te Den Haag, Nederland, handelende namens het Kabinet voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken, aan te gaan, onder o.a. de voorwaarden en bepalingen, vermeld in het tweede lid.

  • 2.

    a. De geldlening, bedoeld in het eerste lid, dient in 20 jaarlijkse annuïteiten te worden terugbetaald, waarbij de eerste vervalt en betaalbaar is op 31 december 1999.

  • b.

    De rente over het uitstaande bedrag van deze lening bedraagt 2,5% (twee en een half procent) op jaarbasis, welke rente vervalt en betaalbaar is op 31 december van elk jaar.

  • c.

    Bij niet tijdig voldoen aan betaling van rente zal het achterstallige rentebedrag vermeerderd worden met een vergoeding gelijk aan 5/24% (vijf/vierentwintigste procent) per kalendermaand, zolang kredietnemer in gebreke is, waarbij elk gedeelte van een maand als een gehele maand zal worden gerekend.

  • 3.

    De leensom, bedoeld in het eerste lid, wordt aangewend ter financiering van de consolidatie van de aflossingsbetalingen die zijn of zullen komen te vervallen in de periode 1 januari 1996 tot en met 31 december 1998 met betrekking tot de in Artikel 2.3 van de Lening De Nederlandse Antillen 1996.01 vermelde leningsovereenkomsten.

Artikel 2

De nadere voorwaarden en bepalingen ter zake van de Lening De Nederlandse Antillen 1996.01, bedoeld in artikel 1, worden op de voordracht van de Minister van Financiën bij landsbesluit vastgesteld.

Artikel 3

Deze landsverordening treedt in werking met ingang van de dag na die der uitgifte van het Publicatieblad waarin de afkondiging is geschied en werkt terug tot en met 1 januari 1996.

Artikel 4

Deze landsverordening kan worden aangehaald als: Landsverordening Lening De Nederlandse Antillen 1996.01.