Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSVERORDENING van de 27ste februari 1964 houdende regelen ter uitvoering van het op 10 juni 1958 te New York gesloten verdrag over de erkenning en tenuitvoerlegging van buitenlandse scheidsrechterlijke uitspraken (Tractatenblad 1959 no. 58)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSVERORDENING van de 27ste februari 1964 houdende regelen ter uitvoering van het op 10 juni 1958 te New York gesloten verdrag over de erkenning en tenuitvoerlegging van buitenlandse scheidsrechterlijke uitspraken (Tractatenblad 1959 no. 58)
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpalgemeen
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Zie art. 8 van dit P.B.

Deze P.B. treedt in werking tegelijk met het op 10 juni 1958 te New York gesloten verdrag over de erkenning en tenuitvoerlegging van buitenlandse scheidsrechterlijke uitspraken.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Het op 10 juni 1958 te New York gesloten verdrag over de erkenning en tenuitvoerlegging van buitenlandse scheidsrechterlijke uitspraken

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

08-04-1964Nieuwe regeling

27-12-1964

P.B. 1964, no. 47

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSVERORDENING van de 27ste februari 1964 houdende regelen ter uitvoering van het op 10 juni 1958 te New York gesloten verdrag over de erkenning en tenuitvoerlegging van buitenlandse scheidsrechterlijke uitspraken (Tractatenblad 1959 no. 58)

Artikel 1

  • 1. De scheidsrechterlijke uitspraken, als bedoeld in het op 10 juni 1958 te New York gesloten verdrag over de erkenning en tenuitvoerlegging van buitenlandse scheidsrechterlijke uitspraken worden niet ten uitvoer gelegd, dan na een op verzoekschrift verkregen verlof van tenuitvoerlegging in de vorm, vermeld in artikel 305 van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering van de Nederlandse Antillen van de rechter in eerste aanleg op het eiland waar zodanige uitspraak moet worden ten uitvoer gelegd.

  • 2. Het verzoekschrift houdt tevens in de keuze van woonplaats in de Nederlandse Antillen.

Artikel 2

  • 1. De rechter geeft zijn beschikking met bekwame spoed, doch niet dan na verhoor, althans behoorlijke oproeping van alle partijen in het geding waarop de scheidsrechterlijke uitspraak, waarvan de uitvoerbaarverklaring wordt verzocht, betrekking heeft.

  • 2. De rechter bepaalt de dag en het uur voor het verhoor, alsmede de termijn, bij de oproepingen in acht te nemen. De oproepingen geschieden vanwege de verzoeker bij deurwaardersexploot. De verzoeker legt de bewijzen van oproeping vóór of bij het verhoor aan de rechter over.

  • 3. De rechter kan, indien een opgeroepene niet verschijnt een nadere oproeping van deze bevelen. Hetzelfde geldt, indien een partij ten onrechte niet is opgeroepen.

  • 4. Bij ongenoegzaamheid der overgelegde stukken wordt de verzoeker de gelegenheid tot aanvulling gegeven.

Artikel 3

  • 1. De beschikking van de rechter is met redenen omkleed en wordt in het openbaar uitgesproken. De beschikking, waarbij het verlof van tenuitvoerlegging wordt verleend, geldt jegens alle partijen en in het gehele land.

  • 2. Ook indien van meerdere door de verzoeker opgeroepen partijen slechts één is verschenen, wordt de beschikking beschouwd als op tegenspraak te zijn gegeven.

  • 3. De rechter kan bevelen, dat de uitvoerbaarverklaring volledig gevolg heeft, niettegenstaande beroep, met of zonder zekerheidstelling.

Artikel 4

De beschikking op het verzoek is niet vatbaar voor verzet. Het middel van hoger beroep staat daartegen open binnen vier weken na de dag, waarop zij is gegeven, in geval van tegenspraak, en binnen vier weken na de dag der betekening in geval van verstek.

Artikel 5

In geval van beroep vindt het bepaalde bij de artikelen 1 en 2 en het eerste en derde lid van artikel 3 overeenkomstige toepassing, met dien verstande, dat slechts behoeven te worden opgeroepen de oorspronkelijke verzoeker en de andere partijen, die voor de rechter zijn verschenen.

Artikel 6

Geschillen over de tenuitvoerlegging van overeenkomstig deze landsverordening uitvoerbaar verklaarde scheidsrechtelijke uitspraken worden gebracht voor de rechter van de plaats van tenuitvoerlegging.

Artikel 7

Alle stukken in de Nederlandse Antillen of in een van de andere staten, die partij zijn bij het in artikel 1 genoemde Verdrag, benodigd in procedures betreffende tenuitvoerlegging van scheidsrechterlijke uitspraken of voor behandeling van geschillen over de tenuitvoerlegging van zodanige uitspraken, zijn vrij van zegel en van de formaliteit van registratie of worden, indien deze formaliteit wordt verlangd, kosteloos geregistreerd. Ter zake van de genoemde procedures zijn geen griffierechten verschuldigd.

Artikel 8

Deze landsverordening treedt in werking gelijktijdig met de inwerkingtreding voor de Nederlandse Antillen van het in artikel 1 genoemde verdrag.