Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

BESCHIKKING van de Minister-President, Minister van Algemene Zaken, van de 1ste februari 2000, houdende ondersteuning van het Ministerie van Nationaal Herstel en Economische Zaken bij de uitoefening van de taken gericht op de implementatie van het Nationaal Herstelplan, het Urgentieprogramma en het Implementatieplan, zoals overeengekomen in het Regeerakkoord 1999-2002 (Beschikking ondersteuning Ministerie van Nationaal Herstel en Economische Zaken)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingBESCHIKKING van de Minister-President, Minister van Algemene Zaken, van de 1ste februari 2000, houdende ondersteuning van het Ministerie van Nationaal Herstel en Economische Zaken bij de uitoefening van de taken gericht op de implementatie van het Nationaal Herstelplan, het Urgentieprogramma en het Implementatieplan, zoals overeengekomen in het Regeerakkoord 1999-2002 (Beschikking ondersteuning Ministerie van Nationaal Herstel en Economische Zaken)
CiteertitelBeschikking ondersteuning Ministerie van Nationaal Herstel en Economische Zaken
Vastgesteld doorMinister van Algemene Zaken en Buitenlandse Betrekkingen
Onderwerppersoneel en organisatie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

19-02-200008-11-1999Nieuwe regeling

01-02-2000

P.B. 2000, no. 12

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

BESCHIKKING van de Minister-President, Minister van Algemene Zaken, van de 1ste februari 2000, houdende ondersteuning van het Ministerie van Nationaal Herstel en Economische Zaken bij de uitoefening van de taken gericht op de implementatie van het Nationaal Herstelplan, het Urgentieprogramma en het Implementatieplan, zoals overeengekomen in het Regeerakkoord 1999-2002 (Beschikking ondersteuning Ministerie van Nationaal Herstel en Economische Zaken)

Artikel 1

  • 1. De Ministers en Staatssecretarissen zullen de Minister van Nationaal Herstel en Economische Zaken en de Directeur van het Bureau Nationaal Herstel ondersteuning geven bij het inwinnen van alle inlichtingen, die zij redelijkerwijs nodig hebben voor de uitoefening van hun taken, gericht op de implementatie van het Urgentieprogramma, het Nationaal Herstelplan en het Implementatieplan, zoals overeengekomen in het Regeerakkoord 1999-2002. De Ministers en Staatssecretarissen kunnen daartoe desgewenst een departementale contactpersoon aanwijzen.

  • 2. De in eerste lid bedoelde taken betreffen in ieder geval:

    • a.

      het inventariseren en prioriteren van activiteiten in het kader van de economische ontwikkeling van de Nederlandse Antillen, alsmede het opstellen van beleidsvoornemens en uitvoeringsplannen daartoe;

    • b.

      de coördinatie met betrekking tot de uitvoering van het IDB-rapport;

    • c.

      het doen van voorstellen inzake migratie-, vestigings- en belastingwetgeving alsmede het verder dereguleren en versoepelen van regelgeving en procedures ter stimulering van de economie, zulks in nauwe samenwerking met de eilandgebieden;

    • d.

      het realiseren van structurele voorzieningen ten behoeve van de langere termijn financiering van economische projecten en ontwikkelingen in de Nederlandse Antillen;

    • e.

      het bevorderen van de introductie van Corporate Governancerichtlijnen bij verzelfstandigde overheidsentiteiten;

    • f.

      het bevorderen van een evenwichtige ontwikkeling van de Nederlands-Antilliaanse economie in ruimste zin, waaronder het bevorderen van E-commerce en Off -Shore industrie;

    • g.

      het nationale economisch beleid, waaronder het supraeilandelijk sektorenbeleid, het intereilandelijk economisch beleid, de marktbescherming en het economisch subsidiebeleid;

    • h.

      het beleid inzake de vrijhandels- en E-zone, alsmede tax-holiday’s;

    • i.

      het bevorderen en het doen van voorstellen aangaande fiscale aangelegenheden, waaronder het Nieuw Fiscaal Raamwerk en de Belastingregeling voor het Koninkrijk, c.q stimuleringsmaatregelen die een economisch doel dienen, zoals de economische groei, de groei van arbeidsplaatsen, innovatieve bedrijfsvestigingen, nieuwe investeringen en de bevordering van het investeringsklimaat in algemene zin.

Artikel 2

  • 1. De betreffende Minister, Staatssecretaris of daartoe aangewezen contactpersoon reageert onverwijld mondeling of schriftelijk op een verzoek van de Minister van Nationaal Herstel en Economische Zaken of de Directeur van het Bureau Nationaal Herstel om inlichtingen als bedoeld in artikel 1.

  • 2. Indien de betreffende Minister, Staatssecretaris of daartoe aangewezen contactpersoon niet uiterlijk binnen vijf werkdagen reageert op een verzoek als bedoeld in het eerste lid, op een wijze die gezien de omstandigheden als adequaat beschouwd kan worden, zal de Minister van Nationaal Herstel en Economische Zaken zo spoedig mogelijk de Voorzitter van de Politieke Stuurgroep terzake in kennis stellen.

  • 3. De Politieke Stuurgroep zal de betreffende Minister, Staatssecretaris of daartoe aangewezen contactpersoon onverwijld wijzen op het niet nakomen van het bij deze beschikking bepaalde. De Voorzitter van de Politieke Stuurgroep doet daarvan mededeling tijdens de eerstvolgende vergadering van de Raad van Ministers.

Artikel 3

  • 1. Deze beschikking wordt in het Publicatieblad geplaatst.

  • 2. Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Publicatieblad waarin het is geplaatst, en werkt terug tot en met 8 november 1999.

Artikel 4

Deze beschikking kan worden aangehaald als: Beschikking ondersteuning Ministerie van Nationaal Herstel en Economische Zaken.