Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSVERORDENING van de 23ste december 1997 houdende regels met betrekking tot de overdracht van vermogensbestanddelen aan de naamloze vennootschap Post Nederlandse Antillen N.V.

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSVERORDENING van de 23ste december 1997 houdende regels met betrekking tot de overdracht van vermogensbestanddelen aan de naamloze vennootschap Post Nederlandse Antillen N.V.
CiteertitelLandsverordening Post Nederlandse Antillen N.V.
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-1998Nieuwe regeling

23-12-1997

P.B. 1997, no. 320

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSVERORDENING van de 23ste december 1997 houdende regels met betrekking tot de overdracht van vermogensbestanddelen aan de naamloze vennootschap Post Nederlandse Antillen N.V.

Artikel 1

In deze landsverordening wordt verstaan onder:

  • a.

    Minister: de Minister van Verkeer en Vervoer;

  • b.

    Post Nederlandse Antillen N.V.: het bedrijf, waaraan op grond van artikel 2, eerste lid, van de Postlandsverordening concessie wordt verleend.

Artikel 2

  • 1. De Minister bepaalt in overeenstemming met de Minister van Financiën welke vermogensbestanddelen van het Land, die aan de Dienst der Posterijen worden toegerekend, worden overgedragen aan Post Nederlandse Antillen N.V.

  • 2. De in het eerste lid bedoelde vermogensbestanddelen gaan op een bij landsbesluit te bepalen tijdstip onder algemene titel over, tegen een door de Minister in overeenstemming met de Minister van Financiën te bepalen waarde.

  • 3. De in de vorige leden bedoelde beschrijvingen van de vermogensbestanddelen dienen betrekking te hebben op de toestand van hetgeen overgaat op een dag die niet eerder dan twaalf maanden voor de datum van overgang ligt.

  • 4. De overgang, bedoeld in het tweede lid, vindt niet plaats voordat de openingsbalans van de vennootschap door een onafhankelijke accountant is goedgekeurd.

  • 5. De rechtsbetrekkingen die ten gevolge van het bepaalde in het eerste en tweede lid ontstaan tussen Post Nederlandse Antillen N.V. en een derde die tot het tijdstip van overgang van de in het eerste lid bedoelde vermogensbestanddelen gebruik maakte van de diensten van de Dienst der Posterijen blijven, voor zolang tussen Post Nederlandse Antillen N.V. en de derde geen andere voorwaarden van toepassing zijn, op overeenkomstige wijze beheerst door de voorwaarden die op het tijdstip van overgang op die rechtsbetrekkingen van toepassing waren.

  • 6. Tenzij het tegendeel uitdrukkelijk blijkt uit het elders bij of krachtens landsverordening bepaalde, worden de bevoegdheden in de voorwaarden, bedoelde in de laatste zinsnede van het vijfde lid, gegeven aan organen van het Land als rechten uitgeoefend door Post Nederlandse Antillen N.V.

Artikel 3

De in artikel 2, tweede lid, geregelde overgang van vermogensbestanddelen wordt aangemerkt als storting op aandelen van het Land in Post Nederlandse Antillen N.V.

Artikel 4

Aan de beheerders van de openbare registers waarin overgang van rechten of verandering van tenaamstelling wordt ingeschreven ten aanzien van de in artikel 2, eerste lid, bedoelde vermogensbestanddelen, worden door de zorg van de Minister van Financiën, zonder verrekening van kosten, de daartoe vereiste opgave gedaan.

Artikel 5

In rechtsgedingen waarbij de Dienst der Posterijen is betrokken treedt met ingang van de datum van inwerkingtreding van deze landsverordening Post Nederlandse Antillen N.V. in de plaats van de Dienst der Posterijen.

Artikel 6

Deze landsverordening treedt in werking met ingang van een bij landsbesluit te bepalen tijdstip.

Artikel 7

Deze landsverordening kan worden aangehaald als: Landsverordening Post Nederlandse Antillen N.V.