Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

BESLUIT van den 27sten December 1938, ter uitvoering van artikel 33 lid 1 juncto de artikelen 34 en 35 van de ,,Bouw- en Woningverordening 1935” (P.B. 1935 No. 64)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingBESLUIT van den 27sten December 1938, ter uitvoering van artikel 33 lid 1 juncto de artikelen 34 en 35 van de ,,Bouw- en Woningverordening 1935” (P.B. 1935 No. 64)
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpvolkshuisvesting en woningbouw
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Bouw- en woningverordening 1935” (P.B. 1935 No. 64), artikel 33, eerste lid juncto de artikelen 34 en 35

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

29-10-1944art. 1, 2

20-10-1944

P.B. 1944, no. 180

onbekend
23-02-1939Nieuwe regeling

27-12-1938

P.B. 1939, no. 9

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

BESLUIT van den 27sten December 1938, ter uitvoering van artikel 33 lid 1 juncto de artikelen 34 en 35 van de ,,Bouw- en Woningverordening 1935” (P.B. 1935 No. 64)

Artikel 1

De gevelrooilijnen in het stadsgedeelte Punda, ingesloten tusschen de Breedestraat, Keukenstraat, Madurostraat en Columbusstraat zullen worden gevormd:

  • 1.

    KERKSTRAAT.

1º. Noordelijke rooilijn.

Vanaf de Columbusstraat gaande in Westelijke richting

  • a.

    de bestaande zuidgevel van de Synagoge van de Ned. Port. Israel Gemeente Mikve Israel en het verlengde daarvan tot een punt gelegen op een afstand van 52.50 M. van de Z.O. hoek van gemelde Synagoge, gemeten langs de Zuidgevel en het verlengde daarvan.

  • b.

    vanaf den Z.O.hoek van het gebouw, genummerd Kerkstraat 53 langs den bestaanden gevel van perceel Kerkstraat 31-33 (Radio Bar) tot het snijpunt met de Westelijke gevellijn van de perceelen Helfrichplein 18 en 20.

  • c.

    de bestaande zuidgevellijn van de perceelen Kerkstraat 1 tot en met 15.

2º. Zuidelijke rooilijn.

Vanaf de Columbusstraat gaande in Westelijke richting:

  • a.

    vanaf de N.O. hoek van het gebouw genummerd Columbusstraat 9 en 9A een lijn, gaande door een punt gelegen op een afstand van 57,95 M. van eerstgemelden N.O. hoek en op een afstand van 10.44 M. van het eindpunt van het onder a bedoelde deel van de Noordelijke rooilijn van de Kerkstraat.

  • b.

    een lijn, beginnende bij een punt gelegen op een afstand van 10.63 M. van den Z.O. hoek van het gebouw genummerd Kerkstraat 53 en op een afstand van 6.40 M. van het eindpunt van het onder a aangeduid deel van de Zuidelijke rooilijn van de Kerkstraat tot een punt gelegen op een afstand van 18.42 M. van het beginpunt en op een afstand van 22.40 M. van den Z.O. hoek van gebouw Kerkstraat 53; verder een lijn van het laatst bepaalde punt tot den N.W. hoek van het gebouw genummerd Passaatstraat 17.

  • c.

    de bestaande Noordgevellijn van het ongenummerde gebouw, waarin gevestigd de drukkerij ,,Boletin Comercial” en het verlengde daarvan tot een punt gelegen op een afstand van 22.75 M. van het beginpunt van gemelde bestaande Noordgevellijn.

  • 2.

    MIDDENSTRAAT.

1º. Westelijke rooilijn.

Vanaf de Madurostraat gaande in Zuidelijke richting:

  • a.

    de bestaande Oostelijke gevellijn van de perceelen Middenstraat 39 en 41 en Madurostraat 38-40-42-44, tot aan den Z.O. hoek van het perceel Middenstraat 39.

  • b.

    een lijn gelegen in het verlengde van de onder a bedoelde lijn beginnende bij een punt gelegen op een afstand van 6 M. van het eindpunt van het onder a bedoeld deel van de Westelijke rooilijn van de Middenstraat tot den Z.O. hoek van het perceel Kerkstraat 53.

  • c.

    een lijn, vanaf het punt, gelegen op een afstand van 10.63 M. van het eindpunt van de onder b bedoelde lijn en op een afstand van 6.40 M. van het eindpunt van het onder a bedoeld deel van de Zuidelijke rooilijn van de Kerkstraat evenwijdig aan het onder b bedoelde deel van de Westelijke rooilijn van de Middenstraat tot aan het snijpunt met de Zuidgevellijn van de perceelen Passaatstraat 37-35-33.

  • d.

    de bestaande Oostgevellijn van de perceelen Middenstraat 1-5-7-9-11.

2º. Oostelijke rooilijn.

Vanaf de Madurostraat gaande in Zuidelijke richting:

  • a.

    een lijn, vanaf een punt gelegen op een afstand van 6.40 M. van den N.O. hoek van het perceel Madurostraat 38-40-42-44 en in de N. gevellijn van het perceel Madurostraat 46 loopende evenwijdig op een afstand van 6.40 M. aan de westelijke rooilijn van de Middenstraat tot aan het snijpunt met de Zuidgevellijn van het perceel Kuiperstraat 43.

  • b.

    een lijn, vanaf een punt gelegen op een afstand van 2,75 M. van het eindpunt van het onder a omschreven deel van de Oostelijke rooilijn van de Middenstraat en liggende op het verlengde daarvan tot aan het eindpunt van het onder a bedoeld deel van de Noordelijke rooilijn van de Kerkstraat.

  • c.

    Een lijn, beginnende in het eindpunt van het onder a bedoeld deel van de Zuidelijke rooilijn van de Kerkstraat en loopende evenwijdig op een afstand van 6.40 M. aan het onder c bedoeld deel van de Westelijke rooilijn van de Middenstraat Lengte 9.60 M.

  • d.

    een lijn, gelegen in het verlengde van het onder c omschreven deel van de Oostelijke rooilijn van de Middenstraat en beginnende in een punt gelegen op een afstand van 3.60 M van het eindpunt van het onder c bedoeld deel tot het eindpunt van het onder a bedoeld deel van de Noordelijke rooilijn van de Windstraat.

  • 3.

    PASSAATSTRAAT.

1º. Noordelijke rooilijn.

Gaande van de Columbusstraat in Westelijke richting:

  • a.

    van den Z.O. hoek van het gebouw genummerd Columbusstraat 9 en 9A de bestaande Zuidgevellijn van gemeld gebouw en haar verlengde tot een punt gelegen op een afstand van 58.85 M. van gemelden Z.O. hoek, welk punt tevens is het eindpunt van het onder c bedoeld deel van de Oostelijke rooilijn van de Middenstraat.

  • b.

    vanaf het eindpunt van het onder c bedoeld deel van de Westelijke rooilijn van de Middenstraat de bestaande Zuidgevellijn van de perceelen genummerd Passaatstraat 37-35-33-31-29-27-25-23-21-19-17 tot den Z.W. hoek van perceel Passaatstraat 17.

  • c.

    Een lijn beginnende in een punt, gelegen op een afstand van 18.65 M. van het eindpunt van het onder b omschreven deel van de Noordelijke rooilijn van de Passaatstraat en in het verlengde van den bestaanden Oostgevel van het gebouw zonder nummer, waarin gevestigd is de drukkerij ,,Boletin Commercial” en verder loopende langs den bestaanden Zuidgevel van de perceelen Passaatstraat 1 en Keukenstraat 16-18, tot aan den Z.W. hoek van het gebouw Keukenstraat 16-18.

2º. Zuidelijke rooilijn.

Beginnende bij de Columbusstraat en gaande in Westelijke richting:

  • a.

    een lijn beginnende in een punt, gelegen op een afstand van 4.20 M. van den Z.O. hoek van het perceel Columbusstraat 9 en 9A in de Oostgevellijn van het perceel Columbusstraat 7 en loopende langs de bestaande Noordgevellijn van de perceelen Passaatstraat 54-52-50-48 enz. tot en met 24A tot het beginpunt van het onder d omschreven deel van de Oostelijke rooilijn van de Middenstraat.

  • b.

    Een lijn, beginnende in een punt gelegen op een afstand van 6.40 M. van het eindpunt van het onder a omschreven deel van de Zuidelijke rooilijn van de Passaatstraat en op het verlengde van het onder c omschreven deel van de Westelijke rooilijn van de Middenstraat welk punt tevens is het beginpunt van het onder d beschreven deel van de westelijke rooilijn van de Middenstraat en gaande langs de bestaande gevellijn van het gebouw Passaatstraat 18 en verlengde daarvan. Lengte 38.40 M.

  • c.

    een lijn, beginnende in een punt gelegen op een afstand van 3.60 M. van het beginpunt van het onder c omschreven deel van de Noordelijke rooilijn van de Passaatstraat op het verlengde van de Oostgevellijn van het ongenummerd gebouw, waarin gevestigd is de drukkerij ,,Boletin Comercial” en loopende evenwijdig aan het onder c omschreven deel van de Noordelijke rooilijn van de Passaatstraat tot aan het snijpunt met de Westgevellijn van het gebouw Keukenstraat 10-12.

  • 4.

    WINDSTRAAT.

1º. Noordelijke rooilijn.

Beginnende bij de Columbusstraat en gaande in Westelijke richting:

  • a.

    een lijn, beginnende in een punt gelegen op een afstand van 4.20 M. van den N.O. hoek van het perceel genummerd Columbusstraat 1 in de Oostgevellijn van perceel genummerd Columbusstraat 3 en loopende langs de bestaande Zuidgevellijn van de perceelen Windstraat 51-53-55 tot aan het eindpunt van het onder d bedoeld deel van de Oostelijke rooilijn van de Middenstraat.

  • b.

    een lijn, beginnende in den Z.O. hoek van het perceel Middenstraat 1-5-7-9-11 en gaande naar een punt gelegen op een afstand van 13.70 M. van het eindpunt van het onder b beschreven deel van de Zuidrooilijn van de Passaatstraat met een totale lengte van 38.20 meter.

  • c.

    een lijn, beginnende in het snijpunt van het verlengde van de bestaande Zuidgevellijn van perceel Windstraat 1-5-5A en het verlengde van de bestaande Oostgevellijn van het gebouw zonder nummer waarin gevestigd de drukkerij ,,Boletin Comercial” en loopende langs de bestaande Zuidgevellijn van de perceelen Windstraat 1-5-5A tot het snijpunt met de bestaande Westgevellijn van het perceel Keukenstraat 8 en 10.

2º. Zuidelijke rooilijn.

Beginnende bij de Columbusstraat en gaande in Westelijke richting:

  • a.

    de bestaande Noordgevellijn van de perceelen Windstraat 24-26-28-30-30A-32-34-36-38-42, beginnende bij den N.O. hoek van perceel Columbusstraat 1 en eindigende bij den N.W. hoek van perceel Bloksteeg 6.

  • b.

    een lijn beginnende van een punt gelegen op een afstand van 2.90 M. van eerderbedoelden N.W. hoek van perceel Bloksteeg 6 en op een afstand van 2.70 M. van den W. Gevel van het gebouw Helfrichplein 6a.

(Restaurant Casa Nova) tot den N.O. hoek van gemeld gebouw.

  • c.

    de bestaande Noordgevellijn van perceel Windstraat 4 en het verlengde daarvan tot het snijpunt van het onder a. omschreven deel van de Westelijke rooilijn van de Helfrichplein.

  • d.

    de bestaande Noordgevellijn van perceel Windstraat 2.

  • 5.

    HELFRICHPLEIN.

1º. Oostelijke rooilijn.

Beginnende bij de Breedestraat en gaande in Noordelijke richting:

  • a.

    vanaf den Z.W. hoek van het gebouw Breedestraat 21 (La Castellana) de bestaande westgevellijn van dit gebouw en de bestaande Westgevellijn van het gebouw Helfrichplein 6 en 6A (restaurant Casa Nova).

  • b.

    een lijn vanaf het eindpunt van het onder b beschreven deel van de Noord rooilijn van de Passaatstraat tot het eindpunt van het onder b beschreven deel van de Zuid rooilijn van de Passaatstraat.

  • c.

    een lijn vanaf het eindpunt van het onder b beschreven deel van de Noord rooilijn van de Passaatstraat tot het eindpunt van het onder b beschreven deel van de Zuid rooilijn van de Kerkstraat.

  • d.

    de bestaande Westgevellijn van de perceelen Helfrichplein 18 en 20.

2º. Westelijke rooilijn.

Beginnende bij de Breedestraat en gaande in Noordelijke richting:

  • a.

    vanaf den Z.O. hoek van het gebouw Breedestraat 40 de bestaande gevellijn van dit gebouw ter lengte van 17.50 meter daarna het verlengde van deze gevellijn tot aan het snijpunt met het onder c omschreven deel van de Zuidrooilijn van de Windstraat.

  • b.

    Een lijn vanaf het beginpunt, van het onder c beschreven deel van de Noordrooilijn van de Windstraat tot het beginpunt van het onder c beschreven deel van de Zuidrooilijn van de Passaatstraat.

  • c.

    een lijn beginnende in een punt gelegen op het verlengde van de onder b beschreven lijn op een afstand van 3.60 M. van het eindpunt daarvan en loopende langs de bestaande Oostgevellijn van het gebouw zonder nummer waarin gevestigd is de drukkerij ,,Boletin Comercial” tot aan het snijpunt met het verlengde van de Noordgevellijn van hetzelfde gebouw.

  • d.

    de bestaande Oostgevellijn van de perceelen Helfrichplein 11 en 13.

  • 6.

    KUIPERPSTRAAT.

1º. Noordelijke rooilijn.

Vanaf de Middenstraat gaande in Westelijke richting:

  • a.

    een lijn beginnende in den Z.O. hoek van het gebouw genummerd Middenstraat 39 langs het eerste deel van den bestaanden Zuidgevel van hetzelfde gebouw en het verlengde daarvan tot het snijpunt van dit verlengde met de Oostgevellijn van de Appelsteeg.

  • b.

    Een lijn gelegen in het verlengde van het onder a beschreven deel van deze rooilijn en beginnende in het snijpunt van gemeld verlengde met de Westelijke gevellijn in de Appel steeg tot aan het snijpunt van deze lijn met de Westgevellijn van de perceelen Zwartesteeg 5 en 7.

  • c.

    Een lijn gelegen in het verlengde van het onder b beschreven deel van deze rooilijn, beginnende in het snijpunt van dit deel van de rooilijn met de Westelijke gevellijn van de Zwarte-Steeg en loopende langs de bestaande Zuidgevellijn van de perceelen Kuiperstraat 9-7-5-3-1 en Keukenstraat 38.

  • d.

    van de Columbusstraat tot de Middenstraat de bestaande Zuidgevellijn.

2º. Zuidelijke rooilijn.

Beginnende bij de Middenstraat en gaande in Westelijke richting:

  • a.

    Een lijn beginnende in het beginpunt van het onder b beschreven deel van de Westrooilijn van de Middenstraat tot den N.O. hoek van gebouw Kuiperstraat 26-30 (Scandinavia Bar), vervolgens de bestaande N.-gevellijn van het gebouw Kuiperstraat 26-30.

Daarna vanaf den N.W. hoek van meergemeld gebouw Kuiperstraat 26-30 tot het snijpunt, van de bestaande Noordgevellijn van de gebouwen Kuiperstraat 24-22-20 en de Westgevellijn van het perceel Helfrichplein 20.

  • b.

    een lijn vanaf den N.O. hoek van gebouw Kuiperstraat 10 tot den N.W. hoek van gebouw Keukenstraat 34-36.

  • c.

    van de Columbusstraat tot de Middenstraat de bestaande Noordgevellijn.

  • 7.

    BLOKSTEEG.

De bestaande Oost- en Westgevellijnen.

  • 8.

    KORTESTRAAT.

De bestaande Oost- en Westgevellijnen.

  • 9.

    SMALLESTEEG.

De Bestaande Oost- en Westgevellijnen.

  • 10.

    APPELSTEEG.

De bestaande Oost- en Westgevellijnen.

  • 11.

    ZWARTESTEEEG,

De bestaande Oost0 en Westgevellijnen.

Artikel 2

  • 1. Bij de snijpunten van de in artikel 1 vermelde rooilijnen wordt de gevelrooilijn van den beganen grond tot een hoogte van 3 M. boven straatpeil gevormd door een schuine lijn, die gemeten vanaf bedoeld snijpunt, 2 M. van de rooilijn afsnijdt.

  • 2. Het voorgaande lid is niet van toepassing op het snijpunt van de rooilijnen van de Kerkstraat en het Helfrichplein voor zoover betreft het perceel Kerkstraat No. 10.

Artikel 3

Dit besluit treedt in werking met ingang van den dag na dien zijner afkondiging.