Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

BESCHIKKING van den 25sten November 1932 No. 1264, bepalende de opneming in het Publicatieblad van de ,,Mijnwormziekte (Anchylostomiasis) keur van St. Martin N.G. 1931”

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingBESCHIKKING van den 25sten November 1932 No. 1264, bepalende de opneming in het Publicatieblad van de ,,Mijnwormziekte (Anchylostomiasis) keur van St. Martin N.G. 1931”
CiteertitelMijn wormziekte (Anchylostomiasis) Keur van St-Martin, N.G. 1931
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-10-1997art. 7

11-09-1997

P.B. 1997, no. 237

onbekend
04-05-1934art. 4

02-05-1934

P.B. 1934, no. 35

onbekend
04-02-1934art. 3, 5, 6, 7, 8

31-01-1934

P.B. 1934, no. 6

onbekend
07-12-1932Nieuwe regeling

25-11-1932

P.B. 1932, no. 112

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

BESCHIKKING van den 25sten November 1932 No. 1264, bepalende de opneming in het Publicatieblad van de ,,Mijnwormziekte (Anchylostomiasis) keur van St. Martin N.G. 1931”

Te bepalen, dat de keur van den 25sten November 1931, houdende bepalingen ter bestrijding van de mijnwormziekte (Anchylostomiasis) op St. Martin N.G., nevens extract dezer beschikking, in het Publicatieblad zal worden opgenomen.

Bijlage

DE GEZAGHEBBER van de Bovenwindsche Eilanden

Doet weten, dat door den Raad van Politie op het eiland St. Martin N.G. in zijne vergadering van den 25sten November 1931, is vastgesteld de volgende plaatselijke keur:

KEUR, houdende bepalingen ter bestrijding van de mijnwormziekte (Anchylostomiasis) op St. Martin, N.G.

Artikel 1

Iedere woning, gelegen op de gedeelten van het eiland door den Gezaghebber na overleg met den Gouvernements-geneeskundige aan te wijzen, moet door de zorg van den eigenaar zijn voorzien van een privaat, ingericht en geplaatst in overeenstemming met de eischen door den Gezaghebber, na overleg met den Gouvernements-geneeskundige, te stellen.

De Gezaghebber, na overleg met den Gouvernements-geneeskundige, is bevoegd onder nader door hem te stellen voorwaarden aan eigenaars van leegstaande woningen vrijstelling te verleenen van de in het eerste lid van dit artikel bepaalde verplichting, voorzoolang die woningen onbewoond zijn.

Gelijkstaande bevoegdheid bestaat ten aanzien van woningen, die in een groep gelegen zijn, mits ten minste een privaat op drie bewoonde woningen voldoet aan de eischen, in het eerste lid bedoeld.

Artikel 2

Het is verboden zich op de gedeelten van het eiland, door den Gezaghebber na overleg met den Gouvernements-geneeskundige aan te wijzen, anders dan in privaten, ingericht overeenkomstig het bepaalde in het eerste lid van artikel 1, menschelijke faecaliën te werpen of te ontlasten.

Artikel 3

Het is verboden zich op de gedeelten van het eiland, door den Gezaghebber na overleg met den Gouvernements-geneeskundige aan te wijzen, anders dan met eenig de voeten geheel omsluitend schoeisel aan de voeten te bevinden op openbare plaatsen of wegen of elders dan in bewoonde woningen, totdat de Gezaghebber, na overleg me den Gouvernements-geneeskundige, het gebied vrij van ziekte verklaart.

Artikel 4

Een ieder, woonachtig of verblijvende op de gedeelten van het eiland door den Gezaghebber aan te wijzen, is verplicht zich door den Gouvernements-geneeskundige op de plaats en op den tijd door dezen te bepalen te doen onderzoeken of hij lijdende is aan mijnwormziekte (Anchylostomiasis).

Blijkt hij na onderzoek, als in het voorgaande lid bedoeld, aan die ziekte lijdende te zijn, dan is hij tevens verplicht zich volgens aanwijzingen van dien Gouvernements-geneeskundige, en voor den duur en op de plaats door dezen te bepalen, daarvoor te doen behandelen.

Artikel 5

Ouders of voogden zijn verplicht zorg te dragen, dat de minderjarigen, waarover zij de ouderlijke macht of voogdij uitoefenen, het in de artikelen 2, 3 en 4 bepaalde nakomen

Artikel 6

Overtredingen van een der bepalingen dezer keur word gestraft met hechtenis van ten hoogste een maand of geldboete van ten hoogste vijftig gulden.

Indien tijdens het plegen van de overtreding nog geen jaar is verloopen, sedert eene vroegere veroordeeling van den schuldige wegens gelijke overtreding onherroepelijk is geworden, of daarvoor vrijwillig de geldboete is betaald, kan de rechter hechtenis of geldboete tot het dubbel van het voor elk in het voorgaande lid gesteld maximum uitspreken.

De feiten, bij deze keur strafbaar gestald, worden beschouwd als overtreding.

Artikel 7

  • 1. Met het toezicht op de naleving van het bij of krachtens deze landsverordening bepaalde zijn belast de door het Bestuurscollege aangewezen geneeskundigen en ambtenaren van de Gezondheidsdienst. Een zodanige aanwijzing wordt bekendgemaakt in De Curaçaosche Courant.

  • 2. De krachtens het eerste lid aangewezen personen zijn, uitsluitend voor zover dat voor de vervulling van hun taak redelijkerwijze noodzakelijk is, bevoegd:

    • a.

      alle inlichtingen te vragen;

    • b.

      inzage te verlangen van alle boeken, bescheiden en andere informatiedragers en daarvan afschrift te nemen of deze daartoe tijdelijk mee te nemen;

    • c.

      goederen aan opneming en onderzoek te onderwerpen, deze daartoe tijdelijk mee te nemen en daarvan monsters te nemen;

    • d.

      alle plaatsen, met uitzondering van woningen zonder de uitdrukkelijke toestemming van de bewoner, te betreden, vergezeld van door hen aangewezen personen.

  • 3. Zo nodig, wordt de toegang tot een plaats als bedoeld in het tweede lid, onderdeel d, verschaft met behulp van de sterke arm.

  • 4. Bij landsbesluit, houdende algemene maatregelen, kunnen regels worden gesteld met betrekking tot de taakuitoefening van de krachtens het eerste lid aangewezen personen.

  • 5. Een ieder is verplicht aan de krachtens het eerste lid aangewezen personen alle medewerking te verlenen die op grond van het tweede lid wordt gevorderd.

Artikel 8

Deze keur kan worden aangehaald onder den titel van ,,Mijn wormziekte (Anchylostomiasis) Keur van St-Martin, N.G. 1931”, en zal in de Engelsche taal worden overgezet en in het Nederlandsch en het Engelsch tegenover elkander worden gedrukt.

Deze keur treedt in werking op den dag na dien harer afkondiging.

Zijnde deze keur, ingevolgde de artt. 130 en 131 van het Reglement op het beleid der regering, aan de bekrachtiging van den Gouverneur onderworpen en door dezen bij beschikking van den 9den September 1932, No. 1029, bekrachtigd.

En is hiervan afkondiging geschied, waar het behoort, den 21sten November 1932.