Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Veghel

Beleidsregel Subsidiëring Activiteiten Kunst en Cultuur 2012

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Veghel
Officiële naam regelingBeleidsregel Subsidiëring Activiteiten Kunst en Cultuur 2012
CiteertitelBeleidsregel Subsidiëring Activiteiten Kunst en Cultuur 2012
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

De artikelnummers 23 t/m 26 en 29 t/m32 zijn abusievelijk niet opgenomen. (Doornummering niet correct)

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Algemene wet bestuursrecht, titel 4.2 en 4.3; Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010, art. 3

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-2012Nieuwe regeling

20-12-2011

Stadskrant Veghel, 28-12-2011

17410

Tekst van de regeling

Intitulé

Beleidsregel Subsidiëring Activiteiten Kunst en Cultuur 2012

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel;

 

overwegende dat herziening van de “Beleidsregel Subsidiëring Activiteiten Kunst en Cultuur 2010” noodzakelijk is in verband met gewenste aanpassingen in het kader van de rechtmatigheid en de implementatie van de bezuinigingen vanaf 2012;

 

gezien het besluit van de gemeenteraad van 7 juli 2011 en de bijbehorende documenten “Heroverweging subsidieprogramma” en het “Eindverslag op de conceptnota heroverweging subsidieprogramma”;

 

gelet op artikel 3 van de “Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010”;

 

gelet op titel 4.2 en 4.3. van de Algemene wet bestuursrecht;

 

b e s l u i t

 

vast te stellen de navolgende beleidsregel:

 

Beleidsregel Subsidiëring Activiteiten Kunst en Cultuur 2012

Begripsbepalingen

Artikel 1 Begripsbepalingen

Amateuristische Kunstbeoefening: Deelname aan kunst en cultuuractiviteiten zonder enig beroepsmatig karakter.

Bibliotheekwerk: Een verzameling van functies en activiteiten met het doel inwoners uit Veghel in de gelegenheid te stellen kennis te nemen van de verschillende informatiebronnen.

College: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel.

Culturele instelling: Een instelling, die op lokaal niveau inwoners uit Veghel  receptief of actief laat deelnemen aan cultuuractiviteiten.     Cultuureducatie: De verzameling van activiteiten met het doel de culturele vorming van de burgers in Veghel te bevorderen door het organiseren van een breed gestructureerd programma-aanbod, waarbij met name wordt ingegaan op de onderdelen beeldende vormgeving, theatervormgeving, beeldbewerking en receptieve vorming.

Muziekeducatie: De verzameling van activiteiten met het doel de culturele vorming van de burgers in Veghel te bevorderen door het organiseren van een breed gestructureerd programma-aanbod, waarbij met name wordt ingegaan op de onderdelen muzikale en dansante vorming.

Muziekvereniging: Een vereniging, niet zijnde een harmonie, fanfare, drumband, majorette, twirlgroep of onderdelen daarvan, gevestigd is in Veghel en waarvan inwoners uit Veghel lid zijn.

Plein 23: De Marktplaats voor kunst en cultuureducatie (inclusief erfgoededucatie) waar de vraag vanuit het onderwijs en het aanbod van instellingen op elkaar wordt afgestemd.

Professionele Podiumkunsten: Activiteiten met het doel de inwoners uit Veghel in aanraking te laten komen met theater en andere kunstuitingen door professionals.

Regionale culturele instelling: Instelling die door meerdere gemeenten wordt gesubsidieerd en  waarvan de activiteiten een groter gebied bestrijken dan alleen de gemeente Veghel.

Slokdarmfestival: Een tweejaarlijks festival dat wordt georganiseerd door en met Veghelse inwoners, organisaties en het bedrijfsleven met het doel de actieve en receptieve beleving op het brede gebied van kunst en cultuur te bevorderen. ​

Cultuureducatie

Pieter Brueghel
Artikel 2 Wijze van aanvragen
  • 1. De subsidieaanvraag van Pieter Brueghel wordt jaarlijks vóór 1 juni, voorafgaand aan het subsidiejaar bij het college ingediend.

  • 2. De subsidieaanvraag omvat de in artikel 5:2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden.

  • 3. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende bescheiden te overleggen.

Artikel 3 Subsidiegrondslag
  • 1. Een budgetsubsidie kan door het college worden verleend overeenkomstig de daartoe door het college vastgestelde uitgangspunten en subsidievoorwaarden.

  • 2. De beleidsnota “In beeld en perspectief 2007-2010”, de extra structurele middelen voor het wegwerken van de wachtlijsten voor jongeren en uitbreiding van de personele formatie administratie, de cursistenaantallen in het seizoen 2011-2012 leiden tot de subsidievaststelling 2011. De subsidievaststelling 2011 dient als basis voor de subsidieverlening voor 2012.

  • 3. De subsidie 2012 is de subsidievaststelling 2011 vermeerderd met de prijs- en loonindex, zoals opgenomen in de “Algemene subsidieverordening gemeente Veghel 2010”

  • 4. De hoogte van de subsidieverlening- en vaststelling is afhankelijk van de cofinanciering door andere gemeenten.

Artikel 4 Wijze van vaststellen
  • 1. Ten behoeve van de berekening van de subsidies voor de participerende regiogemeenten en de vaststelling van de subsidie voor de gemeente Veghel wordt voor 1 juni na afloop van het subsidiejaar een aanvraag tot vaststelling ingediend.

  • 2. De aanvraag tot vaststelling gaat, naast de in artikel 16 lid 2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden, vergezeld van een accountantsverklaring.

  • 3. Naast de in lid 2 genoemde bescheiden dient een overzicht cursisten ingediend te worden per 1 oktober van het subsidiejaar, gesplitst in:

  • a. Cursisten afkomstig uit Veghel;

  • b. Cursisten afkomstig uit Sint-Oedenrode;

  • c. Cursisten afkomstig uit overige gemeenten;

  • d. Cursisten gesplitst in deelname aan reguliere cursussen, workshops en anderen;

  • e. Cursisten gesplitst in jongeren en ouderen;

  • f. Cursisten gesplitst in deelname in Veghel en deelname in Sint-Oedenrode.

Pieter Brueghel (Plein 23/Marktplaats)
Artikel 5 Wijze van aanvragen
  • 1. De subsidieaanvraag van Plein 23, in stand gehouden en geïnitieerd door Pieter Brueghel, MIK en de Bibliotheek Veghel, wordt jaarlijks voor 1 juni, voorafgaand aan het subsidiejaar bij het college ingediend.

  • 2. De subsidieaanvraag omvat de in artikel 5:2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden.

  • 3. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende bescheiden te overleggen.

Artikel 6 Specifieke subsidievoorwaarden
  • 1. De subsidieverlening heeft het karakter van een stimuleringssubsidie voor een periode van maximaal acht jaren (2005 tot en met 2008 en de periode 2009 tot en met 2012.

  • 2. Aan de subsidieverlening kunnen geen rechten worden ontleend voor de periode na 2012.

  • 3. Gestreefd wordt minimaal 80% van het aantal scholen in de gemeente Veghel te bereiken;

  • 4. De scholen in het primair en het voortgezet onderwijs nemen naast de culturele instellingen deel aan het samenwerkingsverband.

  • 5. De subsidieverlening is afhankelijk van de cofinanciering van de provincie Noord Brabant. Kortingen of andere correcties van de provinciale bijdrage worden onverkort toegepast op de subsidieverlening t.b.v. Plein 23.

  • 6. De subsidievoorwaarden van de provincie zijn onverkort van toepassing op Plein 23.

Artikel 7 Subsidiegrondslag
  • 1. De subsidie voor de periode 2005 tot en met 2008 en de periode 2009 tot en met 2012 is gebaseerd op een co- financiering met de provincie.

  • 2. De subsidie bedraagt € 100.000,- per jaar waarvan de provincie 50% bijdraagt.

  • 3. Plein 23 heeft voor het totaalbedrag een subsidierelatie met de gemeente. De gemeente heeft de relatie met de provincie.

  • 4. Gedurende de subsidieperiode vindt geen indexering van de subsidie plaats.

Artikel 8 Subsidieplafond

Het subsidieplafond per subsidiejaar bedraagt € 100.000,-. Subsidieverlening vindt plaats op basis van volgorde van binnenkomst, waarbij organisaties die in een voorgaand jaar subsidie verleend hebben gekregen voorrang krijgen.

Artikel 9 Wijze van vaststellen
  • 1. Ten behoeve van de vaststelling van de subsidie wordt voor 1 juni na afloop van het subsidiejaar een aanvraag tot vaststelling ingediend.

  • 2. De aanvraag tot vaststelling gaat, naast de in artikel 16 lid 2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden, vergezeld van:

  • a. een accountantsverklaring, 

  • b. andere door de provincie geformuleerde documenten.

Pieter Brueghel (KIOSK)
Artikel 10 Wijze van aanvragen
  • 1. De subsidieaanvraag van Pieter Brueghel voor het organiseren van cultuureducatieve activiteiten voor het primair onderwijs (voorheen KIOSK) wordt voor 1 juni, voorafgaand aan het subsidiejaar bij het college ingediend.

  • 2. Tegelijkertijd met de aanvraag wordt een inhoudelijk en financieel jaarverslag van het voorafgaande subsidiejaar ingediend.

  • 3. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende bescheiden te overleggen.

Artikel 11 Subsidiegrondslag (prijspeil 2011)

Een genormeerde subsidie van € 4.140,- per jaar.

Artikel 12 Wijze van vaststellen

De subsidie wordt vastgesteld zonder voorafgaande subsidieverlening.

MIK (Meijerijse Instelling voor Kunsteducatie)
Artikel 13 Wijze van aanvragen
  • 1. De subsidieaanvraag van MIK wordt voor 1 juni, voorafgaand aan het eerste subsidiejaar van de subsidiecyclus bij het college ingediend.

  • 2. De subsidieaanvraag omvat de in artikel 5:2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden.

  • 3. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende bescheiden te overleggen.

Artikel 14 Specifieke subsidievoorwaarden
  • 1. De begroting, de jaarrekening en de daarbij behorende subsidiedocumenten worden voor het indienen bij de gemeente besproken in het ambtelijk en het portefeuillehoudersoverleg MIK. Het advies van het portefeuillehoudersoverleg wordt bij de subsidieaanvraag toegevoegd.

  • 2. De bepalingen in de bestuursovereenkomst tussen de participerende gemeenten en MIK zijn onverkort van toepassing op de subsidieverlening en -vaststelling van MIK.

  • 3. De gemeente Veghel subsidieert alleen de activiteiten die betrekking hebben op muziek en dans. MIK dient in haar inhoudelijke en financiële verantwoording dit inzichtelijk te maken.

Artikel 15 Subsidiegrondslag
  • 1. Een budgetsubsidie kan door het college worden verleend voor een vooraf overeengekomen periode van vier jaar, overeenkomstig de daartoe door het portefeuillehoudersoverleg vastgestelde bestuursovereenkomst, welke door een vertegenwoordiging van het college is ondertekend.

  • 2. De begroting van MIK en de bestuursovereenkomst tussen de deelnemende gemeenten dienen als uitgangspunt en als basis voor de subsidieverlening en de subsidievaststelling aan MIK voor 2008 en de budgetperiode 2009 tot en met 2012.

  • 3. In afwijking van artikel 8, lid 1 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010, wordt geïndexeerd conform de bestuursovereenkomst tussen de participerende gemeenten.

  • 4. De samenstelling en de hoogte van de subsidie wijzigt alleen door toepassing van de indexering.

Artikel 16 Wijze van vaststellen
  • 1. Ten behoeve van de berekening van de subsidies voor de participerende regiogemeenten en de vaststelling van de subsidie voor de gemeente Veghel wordt voor 1 juni na afloop van het subsidiejaar een aanvraag tot vaststelling ingediend.

  • 2. De aanvraag tot vaststelling gaat, naast de in artikel 16 lid 2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden, vergezeld van een accountantsverklaring.

  • 3. Naast de in lid 2 genoemde bescheiden dienen in het inhoudelijk en financieel jaarverslag de volgende onderdelen duidelijk tot uiting te worden gebracht:

  • a. het aantal cursisten uit Veghel, gesplitst in jongeren en ouderen;

  • b. het aantal activiteiten te splitsen in cursussen, workshops en anderen.

  • 4. De splitsing in de kosten en deelname aan muziek, dans en beeldend.

Stichting Bibliotheek Veghel
Artikel 17 Wijze van aanvragen
  • 1. De subsidieaanvraag omvat de in artikel 5:2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden.

  • 2. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende bescheiden te overleggen.

Artikel 18 Subsidiegrondslag
  • 1. Een budgetsubsidie kan door het college worden verleend overeenkomstig de daartoe door het college vastgestelde uitgangspunten en subsidievoorwaarden.

  • 2. De beleidsnota “ Bibliotheek Veghel, een open boek 2007-2011” en de daarbij behorende begroting dienen als uitgangspunten voor de subsidieverlening en de subsidievaststelling aan Bibliotheek Veghel voor 2012. De subsidievaststelling 2011 dient als basis voor de subsidieverlening voor 2012.

  • 3. De subsidie 2012 is als volgt berekend:

  • a. de subsidievaststelling 2011;

  • b. verminderd met de door de gemeenteraad bij besluit van 7 juli 2012 vastgestelde bezuiniging;

  • c. vermeerderd met de prijs- en loonindex, zoals opgenomen in de “Algemene subsidie-verordening gemeente Veghel” 2010”

Artikel 19 Wijze van vaststellen
  • 1. Ten behoeve van de vaststelling van de subsidie wordt voor 1 juni na afloop van het subsidiejaar een aanvraag tot vaststelling ingediend.

  • 2.  De aanvraag tot vaststelling gaat, naast de in artikel 16, lid 2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden, vergezeld van: een accountantsverklaring.

Podiumkunsten

Stichting De Blauwe Kei
Artikel 20 Wijze van aanvragen
  • 1. De subsidieaanvraag omvat de in artikel 5:2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden.

  • 2. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende bescheiden te overleggen.

Artikel 21 Subsidiegrondslag
  • 1. Een budgetsubsidie kan door het college worden verleend overeenkomstig de daartoe door het college vastgestelde uitgangspunten en subsidievoorwaarden.

  • 2. De beleidsnota “De Blauwe Kei, een nieuw gezicht” en de raadsbesluiten ( 16 december 2004, 10 november 2005 en 19 april 2007 ) betreffende de aanvullende subsidiering van DBK dienen als uitgangspunt en als basis voor de subsidieverlening en de subsidievaststelling. De subsidievaststelling 2011 dient als basis voor de subsidieverlening voor 2012.

  • 3. De subsidie 2012 is als volgt berekend:

  • a. de subsidievaststelling 2011;

  • b. vermeerderd met de prijs- en loonindex, zoals opgenomen in de “Algemene subsidie-verordening gemeente Veghel” 2010”

  • 4. De subsidie voor het uitvoeren van het planmatig onderhoud wordt gedurende de budgetperiode 2012 tot en met 2016 via een aparte subsidiebeschikking beschikbaar gesteld (raadsbesluit 12-12-2009 docnr. 1.1/2009/5666)

Artikel 22 Wijze van vaststellen
  • 1. Ten behoeve van de vaststelling van de subsidie wordt voor 1 juni na afloop van het subsidiejaar een aanvraag tot vaststelling ingediend.

  • 2. In het jaarverslag wordt –evenals in voorgaande subsidiejaren- tenminste uitvoerig ingegaan op het aantal bezoekers waarbij onderscheid wordt gemaakt in de primaire en secundaire functies van DBK, de zaalbezetting, het aantal verenigingen en deelnemers aan sociaal cultureel werk.

  • 3. De aanvraag tot vaststelling gaat, naast de in artikel 16 lid 2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden, vergezeld van een accountantsverklaring.

Stichting Slokdarmfestival
Artikel 26 Wijze van aanvragen
  • 1. De subsidieaanvraag van de organisatie van het Slokdarmfestival wordt voor 1 april voorafgaand aan het subsidiejaar bij het college voor een periode van twee jaar ingediend. Het eerste jaar betreft het jaar van voorbereiding van het evenement. Het tweede jaar betreft de uitvoering van het evenement.

  • 2. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende bescheiden te overleggen.

Artikel 27 Subsidiegrondslag (prijspeil 2011)
  • 1. Een budgetsubsidie kan door het college worden verleend overeenkomstig de daartoe door het college vastgestelde uitgangspunten en subsidievoorwaarden.

  • 2. De te verlenen budgetsubsidie bestaat uit twee jaren, zijnde een jaar van voorbereiding en een jaar van uitvoering.

  • 3. Het subsidiebudget bestaat uit:

  • a. Subsidiedeel voorbereiding van het festival van € 26.822,- (prijspeil 2011);

  • b. Subsidiedeel uitvoering van het festival € 78.644,- (prijspeil 2011);

  • c. Voor het jaar 2013 en 2014 wordt de opgelegde bezuiniging toegepast van 20 % op de te verlenen budgetsubsidie, zoals vermeld onder lid 1 en lid 2.

Artikel 28 Wijze van vaststellen
  • 1. Ten behoeve van de vaststelling van de subsidie wordt binnen drie maanden na uitvoering van het festival een financieel jaarverslag en inhoudelijk jaarverslag bij het college ingediend. Het financieel en het inhoudelijk jaarverslag betreffen een verantwoording van zowel het jaar van voorbereiding als het jaar van uitvoering.

  • 2. In het jaarverslag wordt naast een beschrijving van het festival –evenals in voorgaande subsidiejaren- tenminste ingegaan op het aantal bezoekers, aantal deelnemers, de deelname van de lokale en eventuele regionale organisaties en verenigingen, het bedrijfsleven en de verschillende (podia)-activiteiten.

  • 3. De aanvraag tot vaststelling gaat, naast de in artikel 16 lid 2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden, vergezeld van een accountantsverklaring.

Professionele Beeldende Kunst

Amateurkunst
Plaatselijke muziekkorpsen (harmonie, fanfare, majoretten)
Artikel 33 Wijze van aanvragen
  • 1. De subsidieaanvraag omvat de in artikel 5:2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden en een ledenlijst gesplitst per onderdeel.

  • 2. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende bescheiden te overleggen.

Artikel 34 Specifieke subsidievoorwaarden
  • 1. In afwijking van het gestelde in artikel 6 lid 2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 wordt ook onder een lid verstaan een persoon die niet woonachtig is in Veghel.

  • 2. Het volledig geüniformeerde muziekkorps treedt, op verzoek van het college, op bij bijzondere gemeentelijke activiteiten.

  • 3. Een lid zoals bedoeld in artikel 34, lid 1, kan slechts voor één afzonderlijk verenigingsonderdeel meetellen.

  • 4. Ereleden, donateurs en andere leden die geen instrument bespelen worden niet meegeteld bij de berekening van de subsidie.

Artikel 35 Subsidiegrondslag (prijspeil 2011)
  • De berekening van de subsidie is gebaseerd op:

  • a. Een basissubsidie voor muziekkorpsen van € 4.400,- bij een jeugdledenaantal van minimaal 10.

  • b. Een aanvullend bedrag  van  €140,- voor elk jeugdlid van de harmonie, fanfare of drumband, dat een instrument bespeelt, met dien verstande dat voor maximaal 10 niet in Veghel woonachtige leden subsidie kan worden verstrekt;

  • c. Een aanvullend bedrag van € 45,- voor elk jeugdlid van de majorettes of de twirlgroep, die aan de activiteit deelneemt, met dien verstande dat voor maximaal 10 niet in Veghel woonachtige leden subsidie kan worden verstrekt.

Artikel 36 Wijze van vaststellen

De subsidie wordt vastgesteld zonder voorafgaande subsidieverlening.

Muziekverenigingen
Artikel 37 Wijze van aanvragen
  • 1. De subsidieaanvraag omvat de in artikel 5:2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente  Veghel 2010 genoemde bescheiden, en

  • a. een ledenlijst;

  • 3. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende gegevens te overleggen.

Artikel 38 Specifieke subsidievoorwaarden
  • 1. De vereniging dient minimaal uit 15 Veghelse jeugdleden te bestaan.

  • 2. De vereniging dient activiteiten te ontplooien met het doel de inwoners uit Veghel zowel actief als receptief deel te laten nemen aan deze vorm van amateuristische kunstbeoefening.

  • 3. Per kern of kerkdorp wordt maximaal slechts één muziekvereniging gesubsidieerd.

Artikel 39 Subsidiegrondslag (prijspeil 2011)

Een waarderingssubsidie van € 832,- .

Artikel 40 Wijze van vaststellen

De subsidie wordt vastgesteld zonder voorafgaande subsidieverlening.

Heemkundeverenigingen Veghel en Erp
Artikel 41 Wijze van aanvragen
  • 1. De subsidieaanvraag omvat de in artikel 5:2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden.

  • 2. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende bescheiden te overleggen.

Artikel 42 Subsidiegrondslag (prijspeil 2011)
  • 1. Een genormeerde subsidie van € 1.385,- per jaar.

  • 2. Een accommodatiesubsidie van 100% in de huurkosten van de accommodatie, waarin de heemkundevereniging is gehuisvest.

Artikel 43 Subsidieplafond (prijspeil 2011)
  • 1. Het subsidieplafond voor de genormeerde subsidie bedraagt per subsidiejaar €  2.770,-.

  • 2. Subsidieverlening vindt plaats op basis van volgorde van binnenkomst, waarbij organisaties die in een voorgaand jaar subsidie hebben ontvangen voorrang krijgen.

Artikel 44 Wijze van vaststellen

De subsidie wordt vastgesteld zonder voorafgaande subsidieverlening.

Activiteiten Sint-Nicolaas

Artikel 45 Wijze van aanvragen
  • 1. De subsidieaanvraag omvat de in artikel 5:2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden.

  • 2. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende bescheiden te overleggen.

Artikel 46 Specifieke subsidievoorwaarden
  • 1. De subsidie dient bestemd te worden aan de organisatie van de Sint-Nicolaasintocht in de kernen Veghel, Erp en de kerkdorpen Eerde, Mariaheide, Keldonk, Boerdonk en Zijtaart.

  • 2. Per kern of kerkdorp wordt slechts één organisatie gesubsidieerd.

Artikel 47 Subsidiegrondslag (prijspeil 2011)
  • Een genormeerde subsidie bestaande uit:

  • a. een basisbedrag van € 720,-;

  • b. een aanvullend subsidie van € 388,- en € 831,- voor de centrale organisatie in respectievelijke Erp en Veghel.

Artikel 48 Subsidieplafond (prijspeil 2011)
  • 1. Het subsidieplafond per subsidiejaar bedraagt € 6.260,-.

  • 2. Subsidieverlening vindt plaats op basis van volgorde van binnenkomst, waarbij organisaties die in een voorgaand jaar subsidie hebben ontvangen voorrang krijgen.

Artikel 49 Wijze van vaststellen

De subsidie wordt vastgesteld zonder voorafgaande subsidieverlening.

Oranjeactiviteiten

Artikel 50 Wijze van vaststellen
  • 1. De subsidieaanvraag omvat de in artikel 5:2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden.

  • 2. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende bescheiden te overleggen.

Artikel 51 Specifieke subsidievoorwaarden
  • 1. De subsidie dient bestemd te worden voor oranjeactiviteiten, welke voor alle kinderen tot en met 12 jaar worden georganiseerd, in verband met de viering van Koninginnedag.

  • 2. Per wijk of kerkdorp wordt slechts één organisatie gesubsidieerd.

Artikel 52 Subsidiegrondslag (prijspeil 2011)

Een genormeerd subsidie van € 554,-.

Artikel 53 Subsidieplafond
  • 1. Het subsidieplafond per subsidiejaar bedraagt € 7.202,-.

  • 2. Subsidieverlening vindt plaats op basis van volgorde van binnenkomst, waarbij organisaties die in een voorgaand jaar subsidie hebben ontvangen voorrang krijgen.

Artikel 54 Wijze van vaststellen

De subsidie wordt vastgesteld zonder voorafgaande subsidieverlening.

Airbornecomité Eerde

Artikel 55 Wijze van aanvragen
  • 1. De subsidieaanvraag omvat dein artikel 5:2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden.

  • 2. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende bescheiden te overleggen.

Artikel 56 Specifieke subsidievoorwaarden

De activiteiten van het Airbornecomité Eerde betreffen activiteiten voor kinderen die gerelateerd zijn aan de jaarlijkse Bevrijdingsdag.

Artikel 57 Subsidiegrondslag (prijspeil 2011)

Een waarderingssubsidie van € 278,-.

Artikel 58 Wijze van vaststellen

De subsidie wordt vastgesteld zonder voorafgaande subsidieverlening.

Media

Stichting Lokale Omroep Veghel- Uden (SLOVU)
Artikel 59 Wijze van aanvragen
  • 1. De subsidieaanvraag omvat de in artikel 5:2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden.

  • 2. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende bescheiden te overleggen.

Artikel 60 Specifieke subsidievoorwaarden
  • 1. De TV- en Radioprogramma’s worden in de totale gemeente Veghel uitgezonden, voor zover de technische faciliteiten dit mogelijk maken.

  • 2. De lokale omroep dient een zendmachtiging te bezitten van het Commissariaat voor de Media.

  • 3. De subsidie wordt gekoppeld aan de tijdsduur van de zendmachtiging.

  • 4. In geen geval mag er sprake zijn van een commerciële lokale omroep en mogen er geen uitingen plaatsvinden die enige relatie hebben met commerciële aanbieders, anders dan op grond van de Mediawet wordt toegestaan.

  • 5. In geen geval mogen commerciële partijen deel uit maken van de programmaraad van de lokale omroep dan wel invloed hebben op de programmering.

  • 6. De programmering en de organisatie van de lokale omroepinstelling dient te voldoen aan de eisen en voorwaarden die het Commissariaat voor de Media stelt.

Artikel 61 Subsidiegrondslag (prijspeil 2011)
  • 1. Een genormeerd bedrag van € 1,30 per woningaansluiting ten behoeve van de verdere professionalisering van de lokale omroepinstelling.

  • 2. De subsidie is gerelateerd aan de bijdrage die via het gemeentefonds wordt ontvangen.

Artikel 62 Wijze van vaststellen
  • 1. Ten behoeve van vaststelling van de subsidie wordt voor 1 april na afloop van het subsidiejaar een aanvraag tot vaststelling ingediend.

  • 2. De aanvraag tot vaststelling gaat, naast de in artikel 16, lid 2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden, vergezeld van:een overzicht van de activiteiten van de programmaraad;

  • a. een overzicht van de samenstelling van de programmaraad;

  • b. de resultaten van een klantentevredenheidsonderzoek.

Beeldende Kunst

Stichting De Compagnie (exploitatie stadsgalerie)
Artikel 63 Wijze van aanvragen
  • 1. De subsidieaanvraag omvat de in artikel 5:2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden.

  • 2. Indien voor de beoordeling van de aanvraag van belang kan het college verlangen aanvullende bescheiden te overleggen.

Artikel 64 Specifieke subsidievoorwaarden
  • 1. De stichting stelt professionele kunstenaars in de gelegenheid te exposeren in de Stadsgalerie en biedt professionele beroepsoefenaars in de gemeente een podium aan voor het etaleren van kunstuitingen.

  • 2. De exposities en andere kunstuitingen dienen wekelijks/periodiek bezichtigd te kunnen worden.

  • 3. Jaarlijks dient een overzicht overlegd te worden, waaruit blijkt welke kunstenaars exposeren. Na afloop van het subsidiejaar dient het aantal bezoekers aangegeven te worden.

  • 4. Geen expositie of andere kunstuitingen in het kader van deze verordening zijn activiteiten, welke gerelateerd zijn aan festiviteiten waaronder jubilea en bedrijfspresentaties.

Artikel 65 Subsidiegrondslag (prijspeil 2011)
  • 1. Een genormeerd basissubsidie van  € 5.916,- , welke niet wordt geïndexeerd.

  • 2. Een budgetsubsidie van € 50.777,- voor exploitatie van de stadsgalerie;

  • 3. De budgetsubsidie  onder lid 2 wordt jaarlijks geïndexeerd.

Artikel 66 Wijze van vaststellen
  • 1. Ten behoeve van de vaststelling van de subsidie wordt voor 1 juni na afloop van het subsidiejaar een aanvraag tot vaststelling ingediend.

  • 2. De aanvraag tot vaststelling gaat, naast de in artikel 16, lid 2 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Veghel 2010 genoemde bescheiden, vergezeld van een accountantsverklaring.

Verrekening huurpenningen en accommodatiesubsidie

Artikel 67 Verrekening huur- en accomodatiesubsidie

Indien de subsidie deels bestaat uit een accommodatiesubsidie ter compensatie in de huur van een gemeentelijke accommodatie dan zal dit deel van de subsidie gelijktijdig verrekend worden met de in rekening te brengen huurpenningen, tenzij in een afzonderlijke regeling of overeenkomst anders is bepaald.

Citeertitel

Artikel 68 Citeertitel

Deze beleidsregel wordt aangehaald als Beleidsregel Subsidiëring Activiteiten Kunst en Cultuur 2012.

Inwerkingtreding

Artikel 69 Inwerkingtreding
  • 1. Deze beleidsregel treedt in werking met ingang 1 januari 2012. Dan vervalt de Beleidsregel Subsidiëring Activiteiten Kunst en Cultuur 2010.

  • 2. Deze beleidsregel is voor het eerst van toepassing op subsidie aangevraagd voor het subsidiejaar 2012. Aanvragen die betrekking hebben op subsidies voor het jaar 2011 en voorgaande subsidiejaren worden behandeld volgens het oude recht.

  • 3. De Beleidsregel Subsidiëring Activiteiten Kunst en Cultuur 2010 blijft nog van kracht voor de instellingen waar beëindiging van subsidie plaatsvindt naar aanleiding van heroverweging subsidieprogramma bij Raadsbesluit van 7 juli 2011. In de bij deze beleidsregel behorende bijlage zijn de betrokken instellingen opgenomen met de afbouwregeling.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van 20 december 2011.

 

 

Het college voornoemd,

De secretaris,                                                                         

R.E.C. Kleijnen

De burgemeester,

Mr. I.R. Adema