Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 3de januari 2002 ter uitvoering van artikel 6, eerste lid, onderdeel b, van de Pensioenlandsverordening overheidsdienaren (P. B. 1997, no. 312)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 3de januari 2002 ter uitvoering van artikel 6, eerste lid, onderdeel b, van de Pensioenlandsverordening overheidsdienaren (P. B. 1997, no. 312)
CiteertitelLandsbesluit aanwijzing niet-overheidsdienaar
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerppersoneel en organisatie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Pensioenlandsverordening overheidsdienaren (P.B. 1997, no. 312), artikel 6, eerste lid, onderdeel b

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

26-01-200201-01-1998Nieuwe regeling

03-01-2002

P.B. 2002, no. 25

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 3de januari 2002 ter uitvoering van artikel 6, eerste lid, onderdeel b, van de Pensioenlandsverordening overheidsdienaren (P. B. 1997, no. 312)

Artikel 1

In dit landsbesluit wordt onder landsverordening verstaan: de Pensioenlandsverordening overheidsdienaren (P.B. 1997, no. 312).

Artikel 2

Geen overheidsdienaar in de zin van de landsverordening wegens hun bijzondere arbeidsvoorwaarden of de bijzondere aard van hun werkzaamheden zijn:

  • a.

    personen, die op arbeidsovereenkomst naar burgerlijk recht in dienst zijn genomen in het kader van een door de overheid getroffen regeling die tot doel heeft om door een tijdelijke tewerkstelling de opneming in het arbeidsproces te bevorderen van personen die behoren tot een of meer bepaalde groepen van werklozen;

  • b.

    buiten de Nederlandse Antillen werkzame personen, die de Nederlandse nationaliteit niet bezitten en in de Nederlandse Antillen zijn aangesteld of in dienst genomen;

  • c.

    personen, die op arbeidsovereenkomst naar burgerlijk recht bij wijze van sociale werkvoorziening tewerkgesteld zijn;

  • d.

    personen, wier beloning bestaat uit incidentele vergoedingen, zoals vacatiegelden, kostenvergoedingen en daarmede overeenkomende schadeloosstellingen;

  • e.

    personen, die op de voet van vrijwilliger in dienst van de dienst der brandweer van een eilandgebied zijn;

  • f.

    personen, die blijkens de bewoordingen van de aanstelling of arbeidsovereenkomst in dienst zijn genomen hoofdzakelijk ten behoeve van een wetenschappelijke of praktische opleiding of vorming van henzelf.

Artikel 3

Geen overheidsdienaar in de zin van de landsverordening wegens de korte duur van zijn dienstverhouding is degene die voor ten hoogste zes maanden aaneengesloten in dienst is genomen. Degene die voor onbepaalde tijd in dienst is genomen wordt geacht overheidsdienaar in de zin van de landsverordening te zijn.

Artikel 4

Geen overheidsdienaar in de zin van de landsverordening wegens geringe omvang van zijn werkzaamheden is degene wiens inkomen ter zake van zijn dienstbetrekking of, indien hij meer dan een dienstbetrekking gelijktijdig vervult, wiens inkomen ter zake van die dienstbetrekkingen, herleid tot een jaarbedrag, minder bedraagt dan het bedrag van de franchise, bedoeld in artikel 26 van de landsverordening.

Artikel 5

Dit landsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die der uitgifte van het Publicatieblad, waarin het geplaatst is en werkt terug tot en met 1 januari 1998.

Artikel 6

Dit landsbesluit wordt aangehaald als: Landsbesluit aanwijzing niet-overheidsdienaar.