Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSVERORDENING van de 23ste december 1997 houdende goedkeuring van inbreng in en overdracht aan Antelecom N.V. van daarin omschreven domaniale gronden en rechten.

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSVERORDENING van de 23ste december 1997 houdende goedkeuring van inbreng in en overdracht aan Antelecom N.V. van daarin omschreven domaniale gronden en rechten.
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-1998Nieuwe regeling

23-12-1997

P.B. 1997, no. 317

1997-1998-2028

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSVERORDENING van de 23ste december 1997 houdende goedkeuring van inbreng in en overdracht aan Antelecom N.V. van daarin omschreven domaniale gronden en rechten

Artikel 1

De rechtspersoon de Nederlandse Antillen verkrijgt goedkeuring om de in artikel 2 genoemde domaniale gronden en rechten ter volstorting van de aandelen genummerd 1 tot en met 36.000 in het aandelenkapitaal van Antelecom N.V. in te brengen en vervolgens deze, naar de toestand per 1 januari 1996, volgens artikel 6 van de Landsverordening domaniale gronden (P.B. 1968, no. 135) te leveren.

Artikel 2

  • 1.

    Eigendom van een perceel grond, gelegen in het tweede district van Curacao te "VREDENBERG", ter grootte van vierduizend zeshonderd twintig vierkante meter (4.620 m²), kadatraal bekend als Afdeling Vijf, Sectie 3S nummer 391, met het daarop gebouwde en al hetgeen verder daartoe door aard, bestemming of natrekking behoort.

  • 2.

    Eigendom van een perceel grond, gelegen in het stadsdistrict van Curacao te "SEROE PRETOE", ter grootte van drieduizend driehonderd zestig vierkante meter (3.360 m²), nader omschreven in meetbrief nummer 79 van zeventien februari negentienhonderd achtenvijftig, met het daarop gebouwde en al hetgeen verder daartoe door aard, bestemming of natrekking behoort.

  • 3.

    Het tot 25 augustus 2057 lopend recht van erfpacht op:

drie percelen grond, gelegen in de "Grote Zoutpan" te Philipsburg, Sint Maarten, ter grootte van respectievelijk drieduizend eenhonderd vijftig vierkante meter (3.150 m²), vierhonderd vijfendertig vierkante meter (435 m²), en vierhonderd zesendertig vierkante meter (436 m²) totaal vierduizend eenentwintig vierkante meter (4021 m²), nader omschreven in respectievelijk meetbrief nummer 290 van negentien november negentienhonderd negenenzestig, meetbrief nummer 166 van vier oktober negentienhonderd achtenzeventig en meetbrief nummer 270 van negen november negentienhonderd vierentachtig, met het daarop gebouwde en al hetgeen verder daartoe door aard, bestemming of natrekking behoort.

  • 4.

    Eigendom van een perceel grond, gelegen te "the Bottom" op Saba, ter grootte van eenduizend driehonderd twaalf vierkante meter (1.312 m²), nader omschreven in meetbrief nummer 44 van 6 mei negentienhonderd zesennegentig, met het daarop gebouwde en al hetgeen verder daartoe door aard, bestemming of natrekking behoort.

  • 5.

    Eigendom van een perceel grond gelegen te Sint Eustatius te Oranjestad, ter grootte van tweeduizend tweehonderdachtenzestig vierkante meter (2.268 m²), nader omschreven in meetbrief nummer 34 van 1 september negentienhonderd zevenennegentig, met het daarop gebouwde en al hetgeen verder daartoe door aard, bestemming of natrekking behoort.

Artikel 3

Met betrekking tot de inbreng van de in artikel 2 omschreven onroerende zaken zijn de navolgende bepalingen van toepassing:

  • a.

    De ingebrachte onroerende zaken worden aan Antelecom N.V. overgedragen in de staat waarin ze zich thans bevinden met alle daaraan verbonden rechten, lasten en erfdienstbaarheden, zonder dat het Land enige andere vrijwaring verleent dan die voor de beschikkingsbevoegdheid en het vrij zijn van hypotheken en beslagen. Het Land verleent uitdrukkelijk geen vrijwaring voor zichtbare of verborgen gebreken. Ten deze wordt met name verwezen naar de voorwaarden waaronder de ingebrachte erfpachtsrechten zijn verleend, welke voorwaarden Antelecom N.V. aanvaardt en na zal komen.

  • b.

    De baten en lasten met betrekking tot de ingebrachte onroerende zaken komen vanaf 1 januari 1996 voor rekening van Antelecom N.V..

  • c.

    Partijen stemmen in met de overschrijving van een afschrift of uittreksel van de inbrengakte ten hypotheekkantore van de eilanden waarop de respectievelijke onroerende zaken zijn gelegen.

Artikel 4

Deze landsverordening treedt in werking met ingang van de dag na die der uitgifte van het Publicatieblad, waarin de afkondiging is geschied.