Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 18de November 1953 ter uitvoering van artikel 55, lid 1 van het Faillissementsbesluit 1931 (P.B. 1931, no. 58)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 18de November 1953 ter uitvoering van artikel 55, lid 1 van het Faillissementsbesluit 1931 (P.B. 1931, no. 58)
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpalgemeen
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Faillissementsbesluit 1931 (P.B. 1931, no. 58), artikel 5, eerste lid

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

03-12-1953Nieuwe regeling

18-11-1953

P.B. 1953, no. 189

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 18de November 1953 ter uitvoering van artikel 55, lid 1 van het Faillissementsbesluit 1931 (P.B. 1931, no. 58)

Artikel 1

De in artikel 5, lid 1 van het Faillissementsbesluit 1931 (P.B. 1931, no. 58), zoals gewijzigd, bedoelde oproeping door de griffier geschiedt door middel van de post, van de telegraaf of van een dienaar van de openbare macht.

Indien de griffier de oproeping per post verzendt, geschiedt de verzending per aangetekende brief.

Indien de griffier de oproeping doet door middel van de telegraaf voorziet hij het telegram van de aanwijzing „kennisgeving van aflevering" of „P.C.".

Indien de griffier de oproeping verzendt door middel van een dienaar van de openbare macht, doet hij de oproeping in een gesloten omslag, waarop hij als afzender wordt genoemd; zo nodig vermeldt de omslag het adres van de schuldenaar.

De bezorging geschiedt tegen een door of namens de geadresseerde te ondertekenen ontvangstbewijs, waarop dag en uur van de ontvangst moeten worden vermeld. Wordt de brief niet aangenomen, dan laat de dienaar van de openbare macht aan het aangewezen adres een kennisgeving achter, dat de brief ter griffie van het in de kennisgeving vermelde gerecht kan worden afgehaald. Zo spoedig mogelijk wordt het ontvangstbewijs of, in geval van niet-afgifte van de brief, deze zelf ter griffie bezorgd.

De griffier kan ook aan een dienaar van de openbare macht opdracht geven de oproeping te doen bij exploit. Deze laat afschrift van het exploit aan de persoon of aan de woonplaats van de schuldenaar en doet het oorspronkelijke zo spoedig mogelijk aan de griffier toekomen.

Artikel 2

Dit landsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die zijner afkondiging.