Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

BESCHIKKING van de 3de October 1950, no. 8800 tot vaststelling van een korting op de ingevolge de Duurtetoeslagregeling gepensionneerden 1943 (P.B. 1944, no. 77) toegekende duurtetoeslagen aan gepensionneerden die buiten de Nederlandse Antillen hun domicilie hebben

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingBESCHIKKING van de 3de October 1950, no. 8800 tot vaststelling van een korting op de ingevolge de Duurtetoeslagregeling gepensionneerden 1943 (P.B. 1944, no. 77) toegekende duurtetoeslagen aan gepensionneerden die buiten de Nederlandse Antillen hun domicilie hebben
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerppersoneel en organisatie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-10-1950Nieuwe regeling

03-10-1950

P.B. 1950, no. 108

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

BESCHIKKING van de 3de October 1950, no. 8800 tot vaststelling van een korting op de ingevolge de Duurtetoeslagregeling gepensionneerden 1943 (P.B. 1944, no. 77) toegekende duurtetoeslagen aan gepensionneerden die buiten de Nederlandse Antillen hun domicilie hebben

Artikel I.

  • a. Op het ingevolge de Duurtetoeslagregeling gepensionneerden 1943 (P.B. 1943, no. 77) toe te kennen bedrag aan duurtetoeslag wordt in mindering gebracht het bedrag, omgerekend in de valuta van de Nederlandse Antillen, dat de gepensionneerde tengevolge van de laatste vóór het in werking treden dezer beschikking plaats gehad hebbende devaluatie van de valuta van het waarin hij domicilie heeft, aan pensioen en duurtetoeslag in de valuta van dat land meer ontvangt dan vóór de devaluatie.

  • b. Alvorens de vermindering als onder a bedoeld wordt toegepast, wordt daarvan, terzake stijging van de kosten van het levensonderhoud tengevolge van de devaluatie, afgetrokken een percentage van het vóór de devaluatie, in de valuta van het betreffende land omgerekende, genoten wordende bedrag aan pensioen en duurtetoeslag.

  • c. De vermindering als onder a bedoeld zal nimmer meer bedragen dan het totale bedrag van de ingevolge Duurtetoeslagregeling gepensionneerden 1943 (P.B.1943, no. 77) toe te kennen duurtetoeslag;

  • d. Het percentage onder b. bedoeld wordt telkenjare, ingaande 1 Januari van het betreffende jaar, door de Gouverneur vastgesteld.

  • e. Indien het domicilie niet kan worden vastgesteld of indien meer dan één domicilie kan worden aangewezen, wordt voor de toepassing dezer beschikking de plaats van het werkelijk verblijf als domicilie beschouwd.

  • f. Ter berekening van de onder a bedoelde vermindering worden, voor wat betreft de gepensionneerden die domicilie hebben in Nederland, de omrekeningskoersen van de Nederlandse Antillen gulden tegen de Nederlandse gulden gesteld op N.A. ƒ 100.— = N.C. ƒ 140.— en N.A. ƒ 100.— = N.C. ƒ 200.— respectievelijk vóór en na de devaluatie.

  • g. Het uiteindelijk toe te kennen bedrag aan duurtetoeslag wordt vastgesteld in Nederlandse Antillen gulden en afgerond tot een veelvoud van twaalf.

Artikel II.

Het onder b bedoelde percentage wordt ingaande 1 Augustus 1950 vastgesteld op 10.

Artikel III.

Te bepalen, dat deze beschikking, welke in het Publicatieblad zal worden opgenomen, geacht wordt in werking te zijn getreden de 1ste October 1950.