Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 28ste september 1966 ter uitvoering van artikel 42 van de Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht (P.B. 1964, no. 159)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 28ste september 1966 ter uitvoering van artikel 42 van de Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht (P.B. 1964, no. 159)
CiteertitelWerktijdregeling Landsambtenaren
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerppersoneel en organisatie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht (P.B. 1964, no. 159), artikel 42

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

03-10-1966Nieuwe regeling

28-09-1966

P.B. 1966, no. 158

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN van de 28ste september 1966 ter uitvoering van artikel 42 van de Landsverordening Materieel Ambtenarenrecht (P.B. 1964, no. 159)

Artikel 1

  • 1. De werktijd voor de ambtenaren werkzaam bij de landsdiensten en -bedrijven wordt vastgesteld op ten hoogste 40 uur per week. De werkweek voor die ambtenaren wordt voor zover zulks uit een oogpunt van dienstbelang mogelijk is, vastgesteld op 5 dagen en in de andere gevallen op 6 dagen.

  • 2. Iedere Minister stelt voor de onder hem ressorterende ambtenaren de uren vast, waarop door die ambtenaren dienst moet worden verricht.

Artikel 2

De werktijd van de ambtenaren in wachtdienst werkzaam bij de landsdiensten en -bedrijven wordt vastgesteld op ten hoogste 42 uur per week. De werkweek voor die ambtenaren wordt voor zover zulks uit een oogpunt van dienstbelang mogelijk is, vastgesteld op 5 dagen en in de andere gevallen op 6 dagen.

Iedere Minister stelt voor de onder hem ressorterende ambtenaren in wachtdienst de uren vast, waarop door die ambtenaren dienst moet worden verricht, met dien verstande, dat gemiddeld per dag niet langer dan 8½ uur en gemiddeld per week niet langer dan 42 uur dienst wordt verricht. Bij de vaststelling van de werktijd dient er naar gestreefd te worden dat de ambtenaar per kalenderweek gemiddeld ten minste 60 aaneengesloten uren vrij van dienst is.

Artikel 3

Bij de inwerkingtreding van de ministeriële beschikkingen bedoeld in artikel 1 lid 2 en artikel 2 lid 2 vervallen de eerder voor de desbetreffende ambtenaren vastgestelde werktijdregelingen.

Artikel 4

Dit landsbesluit, dat kan worden aangehaald als Werktijdregeling Landsambtenaren, treedt in werking met ingang van 3 oktober 1966.