Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSBESLUIT van de 30ste december 1982, no. 5 houdende vaststelling van de tekst van de artikelen 3, eerste lid sub d en 35, derde lid van de Landsverordening op de Geneesmiddelenvoorziening (P.B. 1969, no. 24)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT van de 30ste december 1982, no. 5 houdende vaststelling van de tekst van de artikelen 3, eerste lid sub d en 35, derde lid van de Landsverordening op de Geneesmiddelenvoorziening (P.B. 1969, no. 24)
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-2000Nieuwe regeling

30-12-1982

P.B. 1982, no. 364

n.v.t.

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT van de 30ste december 1982, no. 5 houdende vaststelling van de tekst van de artikelen 3, eerste lid sub d en 35, derde lid van de Landsverordening op de Geneesmiddelenvoorziening (P.B. 1969, no. 24)

Artikel I.

Vast te stellen dat de tekst van de artikelen 3, eerste lid sub d en 35, derde lid van de Landsverordening op de Geneesmiddelenvoorziening (P.B. 1969, no. 24) als volgt luidt:

Artikel 3, eerste lid sub d:

„d. andere personen, rechtspersonen daaronder begrepen, aan wie daartoe door de Minister vergunning is verleend. De Minister kan aan de vergunning voorwaarden verbinden, de vergunning weigeren of deze intrekken, indien het belang der volksgezondheid zulks vordert. De weigering of intrekking is met redenen omkleed. De vergunning strekt, hetzij tot het afleveren, hetzij tot het bereiden en afleveren in het groot van geneesmiddelen. De vergunninghouder mag niet over de toonbank verkopen noch open winkel houden”.

Artikel 35, derde lid:

„3. Een volgens het eerste lid verleende bevoegdheid is slechts geldig tot een jaar na de vestiging van een apotheek in het betrokken gebied op een afstand van minder dan drie kilometer van de plaats van vestiging van de geneeskundige”.

Artikel II.

Te bepalen dat dit landsbesluit in het Publicatieblad zal worden bekendgemaakt.