Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

MINISTERIËLE BESCHIKKING van de 17de juli 1965, houdende vaststelling van een instructie inzake het beheer en de administratie van gelden, ontvangen wegens laboratoriumonderzoeken, op de Landslaboratoria op Curaçao en Aruba

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingMINISTERIËLE BESCHIKKING van de 17de juli 1965, houdende vaststelling van een instructie inzake het beheer en de administratie van gelden, ontvangen wegens laboratoriumonderzoeken, op de Landslaboratoria op Curaçao en Aruba
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorMinister van Financiën
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Comptabiliteitslandsbesluit" (P.B. 1957, no. 58), artikel 9

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-08-1965Nieuwe regeling

17-07-1965

P.B. 1965, no. 109

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

MINISTERIËLE BESCHIKKING van de 17de juli 1965, houdende vaststelling van een instructie inzake het beheer en de administratie van gelden, ontvangen wegens laboratoriumonderzoeken, op de Landslaboratoria op Curaçao en Aruba

Artikel 1

Waar in deze beschikking de benaming „kassier" wordt gebezigd, wordt daarmede bedoeld de door de Minister van Financiën ingevolge artikel 9 van het „Comptabiliteitslandsbesluit" (P.B. 1957, no. 58) tot het innen van de in rekening gebrachte bedragen voor laboratoriumonderzoek, gemachtigde landsdienaar.

Artikel 2

Ten behoeve van de administratie worden door het Landslaboratorium de navolgende boeken en formulieren aangehouden:

  • 1.

    Register, waarin de in contanten te ontvangen bedragen in chronologische volgorde worden geboekt, door degene die de in contanten te ontvangen vergoeding vaststelt.

  • 2.

    Kasboek, waarin de contante ontvangsten, en stortingen bij de Landsontvanger in chronologische volgorde worden geboekt.

  • 3.

    Register, waarin de totalen van de verzamellijsten worden aangetekend.

  • 4.

    Formulier, vermeldende het door de opdrachtgever verlangde onderzoek en o.m. aangevende aan wie de kosten van het onderzoek in rekening moeten worden gebracht.

  • 5.

    Formulier, vermeldende de uitslag van het onderzoek. Voorts wordt op dit formulier en de twee kopieën o.a. de kosten en de naam van de debiteur of de woorden „contante betaling" vermeld.

  • 6.

    Verzamellijst, vermeldende de verschuldigde bedragen in een kalendermaand per debiteur.

  • 7.

    Formulier, dienende om de afloopcontrole van de opdrachten, die in de zgn. medische registers op de diverse af delingen in nummervolgorde worden bijgehouden, vast te leggen.

  • 8.

    Voorgenummerde in triplo vervaardigde kwitanties ingebonden in boekjes, waarvan:

    • a.

      het origineel is bestemd voor de patiënt;

    • b.

      de eerste kopie wordt gevoegd bij de kopie sub 5;

    • c.

      de tweede kopie achterblijft in het kwitantie boekje.

Op de kwitantie moet o.m. de naam van de patiënt en de datum en bedrag van de betaling worden vermeld.

Artikel 3

Indien vóór het onderzoek contante betaling vereist is, wordt het verschuldigde bedrag op de opdrachtbon vermeld, met gelijktijdige boeking in het register als bedoeld in artikel 2 punt 1.

Deze handelingen worden op Curaçao verricht door degene die vaststelt welke afdeling het onderzoek zal verrichten, en op Aruba door degene die de opdrachtbon bij binnenkomst in het zgn. medische register inschrijft. Hierna vervoegt de patiënt zich met de opdrachtbon bij de kassier. De kassier geeft een kwitantie af voor het ontvangen bedrag en hecht de eerste kopie van de kwitantie aan de opdrachtbon. Gelijktijdig wordt het ontvangen bedrag in het kasboek geboekt.

Artikel 4

Alle opdrachtbonnen worden op Curaçao op de afdelingen waar het onderzoek plaatsvindt, in nummer-volgorde ingeschreven in zgn. medische registers. Op Aruba wordt hiervoor één register aangehouden. De uitslag van het onderzoek wordt vastgelegd op het formulier als bedoeld in artikel 2 punt 5. De kopieën van deze rapporten zijn bestemd voor de administratie ter opmaking van de verzamellijsten. De eerste kopie-kwitantie wordt bij deze kopieën gevoegd.

Artikel 5

De verzamellijsten als bedoeld in artikel 2 punt 6 worden per kalendermaand opgemaakt en naar de Administratie van Financiën te Curaçao, c.q. afdeling Landscomptabiliteit te Aruba gezonden ter opmaking van' de machtigingen tot ontvangst (M.T.O.'s). Ook van de in een kalendermaand ontvangen contant-posten wordt een verzamellijst opgesteld, welke door de administratie van het Landslaboratorium wordt behouden.

Alle verzamellijsten worden geboekt in het register als bedoeld in artikel 2 punt

Artikel 6

Op het formulier als bedoeld in artikel 2 punt 7 worden de bedragen, vermeld op de kopie-rapporten (artikel 2 punt 5), genoteerd.

Artikel 7

De registers als bedoeld in artikel 2 punt 1 t/m 3 en het formulier bedoeld in artikel 2 punt 7 worden aan het einde van elke maand getotaliseerd en afgesloten.

Door of namens het Hoofd van het Landslaboratorium wordt nagegaan of de totalen van de registers als bedoeld in artikel 2 punt 1 en 2 en de verzamellijsten waarop de contantposten worden getotaliseerd met elkaar in overeenstemming zijn. Voorts wordt nagegaan of de totalen van het register als bedoeld in artikel 2 punt 3 en van de formulieren als bedoeld in artikel 2 punt 7 met elkaar in overeenstemming zijn.

De vaststelling van de vorenstaande overeenstemmingen wordt vastgelegd in een rapport, dat het Hoofd van het Landslaboratorium voor gezien parafeert.

Artikel 8

De werkzaamheden genoemd in de artikelen 4, 5, 6 en 7 zullen nimmer door de kassier mogen geschieden, met uitzondering van het totaliseren en afsluiten van het kasboek.

Artikel 9

Afdracht vindt plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 9 lid 3 van het „Comptabiliteitslandsbesluit" (P.B. 1957, no. 58), met dien verstande, dat de kassier een bedrag van ƒ 250,— (tweehonderdvijftig gulden) als wisselgeld in de kas zal mogen houden en de afdracht van ontvangen gelden in elk geval moet plaatsvinden, wanneer het kassaldo het bedrag van ƒ 1.250,— (éénduizend tweehonderdvijftig gulden) bereikt.

De van de Landsontvanger ontvangen kwitantie wordt door de kassier als kasbewijs bewaard.

Artikel 10

Door of namens het hoofd van het Landslaboratorium wordt op ongezette tijden, tenminste viermaal per jaar, de kas opgenomen. Iedere kasopneming wordt vastgelegd in een proces-verbaal.

II.

Te bepalen, dat deze beschikking, die in het publicatieblad zal worden opgenomen, in werking treedt met ingang van de eerste van de maand volgende op die waarin het publicatieblad is uitgegeven.