Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 16de mei 2006 tot vaststelling van de hoogte van de remuneratie van de Ondervoorzitter en de overige leden van de Raad van Advies

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 16de mei 2006 tot vaststelling van de hoogte van de remuneratie van de Ondervoorzitter en de overige leden van de Raad van Advies
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerppersoneel en organisatie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

03-06-200601-08-2003Nieuwe regeling

16-04-2006

P.B. 2006, no. 45

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 16de mei 2006 tot vaststelling van de hoogte van de remuneratie van de Ondervoorzitter en de overige leden van de Raad van Advies

Artikel 1

De Ondervoorzitter van de Raad van Advies ontvangt een remuneratie van NAF. 3000,-- per maand.

De overige leden van de Raad van Advies ontvangen een remuneratie van NAF. 1250,-- per maand.

Artikel 2

Het Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, van de 14e mei 1997 tot regeling van de vergoeding van de Ondervoorzitter en de overige leden van de Raad van Advies (P.B. 1997, no. 152) wordt ingetrokken.

Artikel 3

Dit Landsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die der uitgifte van het Publicatieblad en werkt terug tot en met 1 augustus 2003.

NOTA VAN TOELICHTING behorende bij het LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 16de mei 2006 tot vaststelling van de hoogte van de maandelijkse remuneratie van de Ondervoorzitter en de overige leden van de Raad van Advies

De laatste vaststelling van de maandelijkse vergoeding van de leden van de Raad van Advies is geschied bij Landsbesluit, houdende algemene maatregelen, gedateerd 14 mei 1997, no. 152. Bij die gelegenheid werd de maandelijkse toelage van de Ondervoorzitter verhoogd van NAF. 1000,-- naar NAF. 3000,-- en van de leden van NAF. 750,-- naar NAF. 1000.--.

Thans acht de regering termen aanwezig om de remuneratie van de leden te verhogen tot NAF. 1250,-- per maand, terwijl de remuneratie van de Ondervoorzitter wordt gehandhaafd op NAF. 3000,-- per maand. De beslissing daartoe is door de Raad van Ministers genomen op 9 juli 2003, zulks naar aanleiding van de beslissing tot verhoging van de vergoeding van de leden van de Algemene Rekenkamer van de Nederlandse Antillen.

Voor 2003 en 2004 worden de financiële lasten gemoeid met de onderhavige verhoging opgevangen door de begrotingspost “Onvoorziene Uitgaven”. Voor 2005 en volgende jaren zal deze verhoging opgevangen worden door de begroting van de Raad van Advies.

In artikel 3 wordt aan het onderhavig besluit terugwerkende kracht verleend tot de eerste dag van de maand volgende op de datum van de beslissing in de Raad van Ministers.