Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSVERORDENING van de 18de augustus 1959, houdende overdracht van bevoegdheden aan de Gevolmachtigde Minister en wijziging van het Koninklijk Besluit van de 30ste mei 1924 (P.B. 1924, no. 31) houdende vaststelling van een reglement op de toekenning van overtocht van Nederland naar Suriname en naar Curaçao en omgekeerd, ten laste van de Surinaamse of van de Curaçaose geldmiddelen.

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSVERORDENING van de 18de augustus 1959, houdende overdracht van bevoegdheden aan de Gevolmachtigde Minister en wijziging van het Koninklijk Besluit van de 30ste mei 1924 (P.B. 1924, no. 31) houdende vaststelling van een reglement op de toekenning van overtocht van Nederland naar Suriname en naar Curaçao en omgekeerd, ten laste van de Surinaamse of van de Curaçaose geldmiddelen.
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpruimtelijke ordening, verkeer en vervoer
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Bij artikel 1 eerste volzin, tweede regel, staat er in de originele tekst departemennt.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Koninklijk besluit van de 30ste mei 1924

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-09-1959Nieuwe regeling

18-08-1959

P.B. 1959, no. 110

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSVERORDENING van de 18de augustus 1959, houdende overdracht van bevoegdheden aan de Gevolmachtigde Minister en wijziging van het Koninklijk Besluit van de 30ste mei 1924 (P.B. 1924, no. 31) houdende vaststelling van een reglement op de toekenning van overtocht van Nederland naar Suriname en naar Curaçao en omgekeerd, ten laste van de Surinaamse of van de Curaçaose geldmiddelen

Artikel 1

Overal waar in geldende wettelijke regelingen, welke bij landsverordening kunnen worden gewijzigd, uitvoerende bevoegdheden zijn toegekend aan het Nederlandse departement van Zaken Overzee of de Minister van dat departement met betrekking tot eigen Nederlands-Antilliaanse aangelegenheden worden deze bevoegdheden bij deze landsverordening overgedragen aan de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen.

Artikel 2

Het Koninklijke Besluit van de 30ste mei 1924 (Stbl. 288), houdende vaststelling van een reglement op de toekenning van overtocht van Nederland naar Suriname en naar Curaçao en omgekeerd, ten laste van de Surinaamse en van de Curaçaose geldmiddelen, wordt voor zover de Nederlandse Antillen betreft, gewijzigd als volgt:

Artikel III wordt gelezen:

“De betrokken Minister kan in zeer bijzondere gevallen in overleg met de Minister-President bij een met redenen omklede beschikking overtocht ten laste van 's Lands kas toekennen aan hen, die daarop volgens het reglement geen aanspraak hebben, dan wel machtiging verlenen tot terugbetaling van uit eigen middelen bestreden overtochtkosten of van kosten, welke gemaakt zijn om de reis te volbrengen in een hogere klasse of in een hogere categorie van de vervoerklasse dan die, waarop volgens het reglement aanspraak bestond.".

Artikel 3

Deze landsverordening treedt in werking op een bij landsbesluit te bepalen tijdstip.