Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

MINISTERIELE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 30ste juni 1998 ter uitvoering van artikel 4, eerste lid, juncto artikel 3, eerste lid, onderdeel j, van de Warenlandsverordening (P.B. 1997, no. 334)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingMINISTERIELE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 30ste juni 1998 ter uitvoering van artikel 4, eerste lid, juncto artikel 3, eerste lid, onderdeel j, van de Warenlandsverordening (P.B. 1997, no. 334)
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorMinister van Volksgezondheid en Sociale Ontwikkeling
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Warenlandsverordening (P.B. 1997, no. 334), artikel 4, eerste lid, juncto artikel 3, eerste lid, onderdeel j

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

03-07-199830-06-1998Nieuwe regeling

30-06-1998

P.B. 1998, no. 98

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

MINISTERIELE BESCHIKKING MET ALGEMENE WERKING van de 30ste juni 1998 ter uitvoering van artikel 4, eerste lid, juncto artikel 3, eerste lid, onderdeel j, van de Warenlandsverordening (P.B. 1997, no. 334)

Artikel 1

  • 1. Het is verboden zonder daartoe strekkende vergunning van de Minister van Volksgezondheid en Milieuhygiëne naar het douane-gebied van de Europese Gemeenschap uit te voeren: rauwe melk, warmtebehandelde melk en produkten op basis van melk die goederen van oorsprong zijn in de zin van bijlage II bij het Besluit van Raad van 25 juli 1991, betreffende de associatie van de landen en gebieden overzee met de Europese Economische Gemeenschap (91/482/EEG).

  • 2. De vergunning, bedoeld in het eerste lid, wordt verleend indien de produktie heeft plaatsgevonden volgens de procedures en in inrichtingen die gelijkwaardig zijn aan die omschreven in hoofdstuk II van richtlijn 92/46/EEG van de Raad van 16 juni 1992 tot vaststelling van gezondheidsvoorschriften voor de produktie en het in de handel brengen van rauwe melk, warmtebehandelde melk en produkten op basis van melk.

  • 3. De vergunning, bedoeld in het eerste lid, wordt uitsluitend verleend voor produkten die zijn verkregen uit rauwe melk, warmtebehandelde melk en produkten op basis van melk die ingevoerd zijn uit de landen behorende tot de Europese Gemeenschap dan wel uit de landen die geplaatst zijn op de lijst, bedoeld in artikel 23, tweede lid, onderdeel a, van richtlijn 92/46/EEG, mits de produkten vergezeld zijn van een verklaring afgegeven door de bevoegde autoriteiten van die landen waaruit blijkt dat de produkten afkomstig zijn van geïnspecteerde en goedgekeurde inrichtingen.

  • 4. Verzoeken om een vergunning dienen vergezeld te gaan van een certificaat van gezondheid, afgegeven door de Hygiënische Dienst van het eilandgebied waarop de betrokken produkten zijn vervaardigd en mits zij afkomstig zijn van door de bevoegde autoriteiten van het eilandgebied erkende en geïnspecteerde inrichtingen.

Artikel 2

Bij de produktie, bedoeld in artikel 1, tweede lid, worden de in de bijlage opgenomen regels in acht genomen.

Artikel 3

Deze beschikking treedt in werking met ingang van heden en werkt terug tot en met 19 juni 1998.