Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Middelharnis

Aanwijzingsbesluit ingevolge de art. 2:6 lid 1, 2:9, 2:10 lid 2 en de nadere regels aangaande uitstallingen, 2:14a, 2:52, 2:57, 2:65, 3:10, 4:2, 5:3, 5:6 lid 1, 5:8 lid 1 en 2 van de APV 2011

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Middelharnis
Officiële naam regelingAanwijzingsbesluit ingevolge de art. 2:6 lid 1, 2:9, 2:10 lid 2 en de nadere regels aangaande uitstallingen, 2:14a, 2:52, 2:57, 2:65, 3:10, 4:2, 5:3, 5:6 lid 1, 5:8 lid 1 en 2 van de APV 2011
CiteertitelAanwijzingsbesluiten Algemene plaatselijke verordening gemeente Middelharnis 2011
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpopenbare orde en veiligheid
Eigen onderwerpAanwijzingsbesluit ingevolge APV 2011

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen.

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-09-201109-01-2013nieuwe regeling

16-08-2011

544

Tekst van de regeling

Burgemeester en wethouders van Middelharnis en de burgemeester van Middelharnis, elke voor zover het betreft hun bevoegdheden;

overwegende dat moet worden besloten om straten, plaatsen en/of gebieden binnen de gemeente Middelharnis aan te wijzen waar het bepaalde in voorgenoemde artikelen van toepassing zijn;

gelet op de artikelen 2:6 lid 1, 2:9, 2:10 lid 2 en de nadere regels aangaande uitstallingen, 2:14a, 2:48 lid 1, 2:52, 2:57, 2:65, 3:10, 4:2, 5:3, 5:6 lid 1, 5:8 lid 1 en 2 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Middelharnis 2011;

b e s l u i t e n:

vast te stellen de navolgende aanwijzingsbesluiten op grond van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Middelharnis 2011: 

Artikel I Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

De navolgende openbare plaatsen, waaronder begrepen de weg als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder b, van de Wegenverkeerswet 1994, aan te wijzen alwaar ingevolge artikel 2:6 lid 1 (Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen) van de APV Middelharnis 2011 het verbod geldt. (zie bijlage 1).• Alle binnen de gemeentegrenzen gelegen openbare parkeerplaatsen, zowel de parkeerterreinen als de individuele parkeerplaatsen langs de openbare weg gelegen;• Kaai te Middelharnis;• Vingerling te Middelharnis;• Spuistraat te Middelharnis.

Artikel II Straatartiest e.d.

De navolgende openbare plaatsen, waaronder begrepen de weg als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder b, van de Wegenverkeerswet 1994, aan te wijzen alwaar ingevolge artikel 2:9 (Straatartiest) van de APV Middelharnis 2011 het verbod geldt (zie bijlage 2).• Het gebied begrensd door de straten Langeweg (ged.), Anne Franklaan, Herman Heijermanssingel, Spui, Spuiplein, Vissersdijk, Vingerling, Kaai, Voorstraat, Ring (ged.) Hoflaan;• Spuistraat te Middelharnis;• Oostdijk en Oost Krakeelstraat te Sommelsdijk

Artikel III Uitstallingen

De navolgende openbare plaatsen, waaronder begrepen de weg als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder b, van de Wegenverkeerswet 1994, aan te wijzen alwaar ingevolge artikel 2:10 lid 2 (uitstallingen) van de APV Middelharnis 2011 en de nadere regels “uitstallingen” afwijkende voorschriften gesteld kunnen worden aan de oppervlakte en omvang van de uitstalling, de constructie van de uitstalling en de situering van de uitstalling ter opzichte van de winkel (zie bijlage 3).• Westdijk te Middelharnis;• Zandpad te Middelharnis;• Beneden Zandpad te Middelharnis;• Nieuwstraat te Middelharnis.

Artikel IV Verbod rijden met skateboards, skelters, stepjes etc.

De navolgende openbare plaatsen, waaronder begrepen de weg als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder b, van de Wegenverkeerswet 1994, aan te wijzen alwaar ingevolge artikel 2:14a (verbod rijden met skateboards, skelters, stepjes etc) van de APV Middelharnis 2011 het verbod van maandag tot en met zaterdag tussen 06:00 uur en 22:00 uur geldt (zie bijlage 4).• Westdijk te Middelharnis;• Zandpad te Middelharnis;• Oostdijk te Sommelsdijk;• Westdijk te Sommelsdijk.

Artikel V Verboden drankgebruik

De navolgende openbare plaatsen, waaronder begrepen de weg als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder b, van de Wegenverkeerswet 1994, aan te wijzen als gebied alwaar ingevolge artikel 2:48 lid 1 (Verboden drankgebruik) van de APV Middelharnis 2011 het verboden is alcoholhoudende drank te gebruiken of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben, met uitzondering van het gestelde in artikel 2:48 lid 2. • Het gebied gelegen binnen de gemeentegrenzen van Middelharnis.

Artikel VI Overlast van fiets of bromfiets op markt e.d.

De navolgende openbare plaatsen, waaronder begrepen de weg als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder b, van de Wegenverkeerswet 1994, aan te wijzen alwaar ingevolge artikel 2:52 (overlast van fiets of bromfiets op markt e.d.) van de APV Middelharnis 2011 het verbod op woensdag tussen 08:00 uur en 15:00 uur tussen de kramen en wagens geldt. (zie bijlage 5)• Voorstraat te Sommelsdijk;• Marktveld te Sommelsdijk.

Artikel VII Verontreiniging door honden

De navolgende openbare plaatsen op grond van artikel 2:57 lid 2 aan te wijzen als plaatsen alwaar ingevolge artikel 2:57 lid 1 (Verontreiniging door honden.) van de APV Middelharnis 2011 het verbod niet geldt. (zie diverse bijlagen, nummering van onderstaande plaatsen correspondeert met de nummering op bijgevoegde tekeningen)

Middelharnis (bijlage 6)De volgende openbare plaatsen worden aangewezen als hondenuitlaatplaatsen: 1. Berm vanaf Rottenburgseweg tot aan Prins Bernhardlaan;2. Berm Oudelandsedijk vanaf rotonde tot aan kombord (beide zijden);3. Berm Oostdijk vanaf Oudelandsedijk tot aan nr. 107 tevens fietspad vanaf Oudelandsedijk tot aan Prinses Marijkestraat;4. Berm Joost van den Vondellaan vanaf Galgeweg tot Anne Franklaan;5. Uitlaatstrook Prins Bernhardlaan t.o.v. nr. 38-42;6. Uitlaatstrook Hoflaan/ Louis Bouwmeesterplein (monument afgeschermd door haag);7. Uitlaatstrook Kon. Julianaweg vanaf bushalte t.h.v. nr. 37 tot aan kruising Doetinchemsestraat.

Sommelsdijk (bijlage 7)De volgende openbare plaatsen worden aangewezen als hondenuitlaatplaatsen: 1. Uitlaatstrook Kon. Julianaweg / Prinsesselaan vanaf rotonde Langeweg tot aan Dorpsweg (beiden zijden);2. Uitlaatstrook Joost v/d Vondellaan (vanaf Flat’s Landshaven) tot aan Prutweg (beiden zijden);3. Berm Groene Zoom vanaf Azaleastraat tot aan Molenlaan;4. Uitlaatstrook achter de Reiger t.h.v. nr. 75 tot 107;5. Uitlaatstrook bij Grutto vanaf dierenverblijf tot nr. 7 ( langs de sloot );6. Uitlaatstrook vanaf Klampenmeet nr. 1 tot aan Klampenmeet nr. 4 (langs het water);7. Berm Oudelandsedijk langs fietspad vanaf nr. 83 tot aan kombord;8. Berm Bospad richting Dirksland;9. Uitlaatstrook Marnix Gijsenstraat nr. 7 tot aan Herman de Manstraat.

Stad aan ’t Haringvliet (bijlage 8)De volgende openbare plaatsen worden aangewezen als hondenuitlaatplaatsen: 1. Uitlaatstrook A. van Bronckhorststraat nr. 14 t/m Baron van Brienenstraat nr. 8 → grasveld;2. Ruige grasstrook rondom aangegeven bosgebied→ ruige grasberm.

Nieuwe- Tonge (bijlage 9)De volgende openbare plaatsen worden aangewezen als hondenuitlaatplaatsen: 1. Berm rondom Bosgebied: uitgezonderd looppaden → ruige grasberm;2. Berm noordzijde Westdijk: vanaf winkelpand nr. 14 tot kruising Duivenwaardseweg/ Duivenwaardsedijk → ruige grasberm;3. Berm Noordzijde Duivenwaardsedijk nr. 14 tot aan kruising met de Verbindingsdijk → ruige grasberm;4. Burgemeester Sterkplein grasveld ter hoogte van huisnummer 12 tot 20 en 25 tot 31 → grasveld;5. Ligging grasveld is zuid- oostelijk ten opzichte van huizenblok Hertog Jan van Beierenlaan- Lauwerijnstraat. Langs de watergang naast de Oudelandsedijk → grasveld.

Artikel VIII Bedelarij

De navolgende openbare plaatsen, waaronder begrepen de weg als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder b, van de Wegenverkeerswet 1994, aan te wijzen alwaar ingevolge artikel 2:65 (bedelarij) van de APV Middelharnis 2011 het verbod geldt. (zie bijlage 10 e.v.)• De bebouwde kom van de gemeente Middelharnis; • Staverseweg te Sommelsdijk ter hoogte van Tuincentrum Graka;• Langeweg tussen de Maaijgroversweg en de Noordlandsedijk te Nieuwe-Tonge;• Het gebied dat wordt begrensd door de Oosthavendijk, de Heuvelweg en de Oostplaatseweg te Middelharnis, zijnde industrieterrein Oostplaat I en Oostplaat II;• Oosthavendijk te Middelharnis, ter hoogte van het Havenhoofd.

Artikel IX Sekswinkels

De navolgende openbare plaatsen op grond van artikel 3:10 aan te wijzen als gebied alwaar ingevolge artikel 3:10 (Sekswinkels) van de APV Middelharnis 2011 het verbod om op een onroerende zaak een sekswinkel te exploiteren geldt: • De bebouwde kom van de gemeente Middelharnis.

Artikel X Aanwijzing collectieve festiviteiten

De navolgende festiviteiten op grond van artikel 4:2 (Aanwijzing collectieve festiviteiten) aan te wijzen als collectieve festiviteit alwaar de ingevolge artikel 4:2 lid 1 en lid 2 (Aanwijzing collectieve festiviteiten) van de APV Middelharnis 2011 genoemde normen en voorschriften tot 23:00 uur op de dag dat voorgenoemde activiteiten worden georganiseerd niet gelden. • Koninginnedag;• Kermis;• Diekdagen;• Havendag.

Artikel XI Aanwijzing opslag mest en compost

De navolgende openbare plaatsen, voor zover buiten een inrichting in de zin van de Wet Milieubeheer en buiten de weg gelegen, aan te wijzen als gebied alwaar het ingevolge artikel 4:13 lid 1 onder d van de APV Middelharnis 2011, verboden is mest of compost op te slaan, te plaatsen of aanwezig te hebben:• Het gebied gelegen binnen de gemeentegrenzen van Middelharnis.

Artikel XII Te koop aanbieden van voertuigen

De navolgende wegen en weggedeelten aan te wijzen alwaar ingevolge artikel 5:3 (te koop aanbieden van voertuigen) van de APV Middelharnis 2011 het verboden is een voertuig te parkeren met het kennelijke doel het te koop aan te bieden of te verhandelen. • Alle wegen binnen de gemeentegrenzen.

Artikel XIII Kampeermiddelen e.a.

De navolgende openbare plaatsen, waaronder begrepen de weg als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder b, van de Wegenverkeerswet 1994, aan te wijzen alwaar ingevolge artikel 5:6 lid 1 (kampeermiddelen e.a.) van de APV Middelharnis 2011 het verbod geldt. • De bebouwde kom van de gemeente Middelharnis.

Artikel XIV Parkeren van grote voertuigen

De navolgende openbare plaatsen, waaronder begrepen de weg als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder b, van de Wegenverkeerswet 1994, aan te wijzen alwaar ingevolge artikel 5:8 lid 1 en lid 2 (parkeren van grote voertuigen) van de APV Middelharnis 2011 het verbod geldt. • De bebouwde kom van de gemeente Middelharnis.

Artikel XV Inwerkingtreding nieuwe en intrekking oude aanwijzingsbesluiten

1. Alle aanwijzingsbesluiten, genomen op grond van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Middelharnis 2005, wordt hierbij ingetrokken. 2. Deze aanwijzingsbesluiten treden in werking op de achtste dag na die waarop zij zijn bekendgemaakt.

Artikel XVI Citeertitel

Deze aanwijzingsbesluiten kunnen worden aangehaald onder de titel: "Aanwijzingsbesluiten Algemene plaatselijke verordening gemeente Middelharnis 2011".

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Middelharnis, gehouden op 16 augustus 2011.

Hoogachtend,

Burgemeester en wethouders van Middelharnis,

De secretaris,                                                 de wnd. burgemeester

mr. H. Scholtens                                            drs. P. Zevenbergen

De wnd. burgemeester van Middelharnis,

drs. P. Zevenbergen