Organisatie | Oirschot |
---|---|
Organisatietype | Gemeente |
Officiële naam regeling | Drank- en horecaverordening |
Citeertitel | Drank- en horecaverordening |
Vastgesteld door | gemeenteraad |
Onderwerp | bestuur en recht |
Eigen onderwerp | algemeen |
Geen.
Artikel 23 Drank- en Horecawet
Geen.
Datum inwerkingtreding | Terugwerkende kracht tot en met | Datum uitwerkingtreding | Betreft | Datum ondertekening Bron bekendmaking | Kenmerk voorstel |
---|---|---|---|---|---|
20-04-2005 | nieuwe verordening | 22-02-2005 weekjournaal | MME |
Artikel 1 Begripsomschrijvingen
Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder:1. de wet: de Drank en Horecawet;2. horecabedrijf: de activiteit in ieder geval bestaande uit het bedrijfsmatig of anders dan om niet verstrekken van alcoholhoudende drank voor gebruik ter plaatse;3. lokaliteit: een besloten ruimte, onderdeel uitmakend van een inrichting;4. horecalokaliteit: een van een afsluitbare toegang voorziene lokaliteit onderdeel uitmakend van een inrichting waarin het horecabedrijf wordt uitgeoefend, in ieder geval bestemd voor het verstrekken van alcoholhoudende drank voor gebruik ter plaatse;5. inrichting: de lokaliteiten waarin het slijtersbedrijf of het horecabedrijf wordt uitgeoefend, met de daarbij behorende terrassen voor zover die terrassen in ieder geval bestemd zijn voor het verstrekken van alcoholhoudende drank voor gebruik ter plaatse, welke lokaliteiten al dan niet onderdeel uitmaken van een andere besloten ruimte; 6. wijn: de drank, die door alcoholische gisting is verkregen uit en geen andere bestanddelen bevat dan die, afkomstig van het sap van druiven - vruchten van Vitis Vinifera L. - alsmede de drank, die met toepassing van bijzondere technische bewerkingen of met toevoeging van andere bestanddelen is verkregen uit bovenbedoeld sap, voor zover deze toepassing of toevoeging in het land van oorsprong van zodanige drank bij de bereiding daarvan gebruikelijk is;7. sterke drank: de drank die bij een temperatuur van twintig graden Celsius voor vijftien of meer volumeprocenten uit alcohol bestaat;8. alcoholhoudende drank: de drank die bij een temperatuur van twintig graden Celsius voor meer dan een half volumeprocent uit alcohol bestaat;9. zwak-alcoholhoudende drank: alcoholhoudende drank, met uitzondering van sterke drank.
Artikel 2 Beperking verstrekking sterke drank
Het is verboden bedrijfsmatig of anders dan om niet sterke drank voor gebruik ter plaatse te verstrekken in een inrichting of lokaliteit:a. waarin, of in een onderdeel waarvan, uitsluitend of in hoofdzaak geringe eetwaren, zoals belegde broodjes, patates frites en kroketten, worden verkocht;b. die uitsluitend of in hoofdzaak wordt gebuikt voor het geven van onderwijs dan wel deel uitmaakt van een gebouw dat uitsluitend of in hoofdzaak wordt gebruikt voor het geven van onderwijs;c. die uitsluitend of in hoofdzaak in gebruik is bij jeugdorganisaties- of instellingen dan wel deel uitmaakt van een gebouw dat uitsluitend of in hoofdzaak in gebruik is bij jeugdorganisaties- of instellingen;d. die uitsluitend of in hoofdzaak in gebruik is bij één of meer sportorganisaties- of instellingen dan wel deel uitmaakt van een gebouw dat uitsluitend of in hoofdzaak in gebruik is bij één of meer sportorganisaties- of instellingen;e. die, of waarvan een onderdeel in gebruik is als wachtruimte voor passagiers van een openbaar vervoersbedrijf;f. die, of waarvan een onderdeel uitsluitend of in hoofdzaak in gebruik is bij kerkelijke instellingen of organisaties;g. die kan worden aangemerkt als dorps- of buurthuis.
Overtreding van het bepaalde in artikel 2 wordt gestraft met een hechtenis van ten hoogste drie maanden of een geldboete van de tweede categorie.